Jste zde

Domů » Bangkok

Bangkok a jídlo

Thajský pokrm
Autor: mimolag

Jestli existuje v Thajsku něco jako gastronomické centrum, pak je to právě Bangkok. Na každém rohu se návštěvníci setkají s lákavou vůni jídla mezi gurmánskými chrámy a pouliční kuchyní.

Thajská kuchyně je znalci hodnocena jako jedna z nejlepších na světě. S hravou rafinovaností mění kuchaři v pouličních kuchyních chutě pečených nebo dušených jídel mezi ostrými, jemnými, sladkými nebo kyselými. Z jejich rukou vzejdou většinou lehká, chutná a zdravá jídla, která mají tu správnou dávku koření. Koriandr, kari, česnek, krevetová pasta, kokosové mléko a samozřejmě chilli koření – to je jen část používaných přísad k ochucování ryb, mořských plodů, kuřat nebo mladé zeleniny.

Velmi oblíbeným jídlem je "gaeng kiau wan gai" – kari s kuřecím masem a lilkem, dále pak jednoduché "kao pat" – pečená rýže s vejcem, zeleninou a kraby nebo kuřecím masem. Zajímavě chutnají "tom yam gung" – krevetová polévka nebo "plamuk tohd Katkám pik tai" – kousky pečené chobotnice s česnekem.

Komu by místní rozmanitost nestačila, ten si může v Bangkoku udělat kulinářskou cestu kolem světa – najdete zde restaurace italské, francouzské, korejské, barmské, čínské, japonské, indické nebo i mexické.

Thajský pokrm
Autor: avlxyz
Thajský pokrm
Autor: avlxyz
Geografie: