Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Chiang Mai a zajímavosti

Chrám Wat Chiang Man
Autor: leozaza

V centru města Chiang Mai se nachází celá řada chrámů, které stojí za vidění. Například Wat Chiang Man je kamennými slony "podpíraný" buddhistický chrám. Nachází se u něj také, mezi thajským lidem velice uctívaná, socha Phra Buddha Sihing. Chrám Wat Chet Yot je na základě svého tvaru nazýván chrámem "Sedmi spirál". Chrám Wat Ku Tao je zase charakterizován tvarem pěti stále se zmenšujících koulí.

Wat Phra That Doi Suthep je jedním z nejvýše položených buddhistických chrámových zařízení na severu Thajska. Leží v blízkosti 1601 metrů vysoké hory Doi - Pui, v národním parku Doi-Suthep. Na území buddhistického chrámu Wat Chedi Luang zemřel po zásahu bleskem v roce 1317 král Mengrai. V chrámu Wat Suan Dok jsou uloženy pozůstatky královské rodiny. K dalším významným památkám patří letní palác krále Bhumibola Phu Ping, Národní muzeum, univerzita s přičleněným výzkumným centrem a zoologická zahrada.

Vesnice Bo Sang je známá pro své typicky pestré papírové slunečníky, které se zde vyrábějí. Ve vesnici San Kamphaeng je možné na pestrobarevném trhu zakoupit oblíbené výrobky z hedvábí a bavlny, hrnčířské zboží a další. V blízkosti horkých pramenů San Kamphaeng leží lázeňský hotel Roong Aroon Hot Springs. Nedaleko vodopádů Mae Sa a Mae Rim se v údolí Mae Sa nachází území horského kmene. Zde se turisté mohou uprostřed umělecky upravených zahrad také ubytovat.

V manufaktuře Thai – Celadon se vyrábí čínská dekorativní keramika. Nachází se zde národní park Doi Inthanon s nejvyšší horou Thajska – 2565 metrů vysokou Doi Inthanon. Dále zde můžete objevit území kmenů Karen a Hmong. V údolí Mae Sa je možné navštívit i sloní výcvikový tábor.

Chrám Wat Suan Dok
Autor: ckmck
Gejzíry horkých pramenů San Kamphaeng
Autor: James Preston

Místo

Chrám Wat Chiang Man 18° 47' 37.7052" N, 98° 59' 20.6304" E
Location