Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Ko Chang

Thajsko - část ostrova Ko Chang
Autor: clayirving

Thajský ostrov Ko Chang patří k provincii Trat a nachází se v blízkosti kambodžské hranice. Je to druhý největší ostrov Thajska po Phuketu. Ale i když je tento ostrov velký, krásně zelený a leží "jen" 400 kilometrů od hlavního města Bangkok, je ještě poměrně málo turisty objevený a je tak tichý. Dovolenou si zde můžete užívat v mnoha zdejších penzionech a hotelech.

Téměř 70 procent plochy ve vnitrozemí ostrova stále ještě tvoří původní deštné pralesy a jedná se tak o nejlépe dochovanou plochu deštného pralesa v oblasti celého Thajska. Původní, ještě neuspěchaný životní styl v zátokách na ostrově Ko Chang, je dozajista to správné místo pro ty, kteří hledají vzdálený tropický ráj, daleko od shonu center cestovního ruchu.

Pěší turistiku se tu můžete vychutnat v té nejlepší podobě, není rušena žádnou turistickou ostrovní infrastrukturou a nabízí návštěvníkům zdejší ryzí přírodní krásy. Všude jsou stezky opravdu pro každého, ať už jste zdatný turista nebo jen "procházkář". Ti, kteří by raději chtěli prozkoumat ostrov na horských kolech, si je mohou vypůjčit v zátokách Kaibai Hat a Hat Sai Khao.

Ko Chang je v posledních letech stále více známý jako středisko vodních sportů. Jsou zde různé obchody s potápěčskou výzbrojí a především tu najdete vynikající příležitosti ke šnorchlování a potápění, a to doslova po celém ostrově. Tato oblast je také ideální pro výlety na mořském kajaku, můžete si také pronajmout plachetnici.

Ko Chang - vodopád
Autor: clayirving