Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Ko Samui a pláže

Ko Samui - pláž Chaweng Beach
Autor: Fabio Achilli

Pláž Chaweng Beach se nachází na východním pobřeží ostrova Ko Samui, a je to nejdelší a nejkrásnější pláž. Na celé délce 6 km vám je k dispozici jemný, měkký písek a křišťálově čistá voda. Najdete zde také řadu možností k ubytování - od jednoduchých bambusových chýší až po pětihvězdičkový hotel. Přes den si můžete vyzkoušet některý z vodních sportů, včetně surfování a vodního lyžování a večer jsou pak připraveny pro všechny milovníky nočního života různé diskotéky a bary.

Pláž Lamai Beach leží také na východním pobřeží ostrova, jižně od Chaweng Beach. Má mírný příliv a o něco vyšší vlny, což ocení zejména surfaři. V blízkosti pláže je několik léčebných lázní, kde si hosté mohou užít svou dovolenou v bylinné parní lázni s relaxační thajskou masáží nebo s bahenním zábalem.

Tři pláže Maenam, Bophut a Bang Rak na severním pobřeží jsou ideální pro ty návštěvníky, kteří se chtějí vyhnout obvyklému shonu na takovýchto ostrovech. Bang Rak je také nazýván jako "Big Buddha Beach", protože na jeho východním konci se tyčí obrovská socha Buddhy, která nabízí působivý pohled zejména při západu slunce.

Pláže na jižním a západním pobřeží ostrova Ko Samui jsou ještě o něco "zastrčenější", než je tomu u severního pobřeží. Ačkoliv nejsou přímo napojené k okružní silnici kolem ostrova, jsou snadno dostupné všem návštěvníkům. Na jihu leží pláž Laem Set, kde je sice moře příliš mělké pro koupání, ale zato se zde tyčí hladké skalní útvary a velmi šikmo rostoucí kokosové palmy, což představuje vskutku jedinečný obraz.

Záliv Taling Ngam Bay se rozprostírá v jihozápadní části ostrova, do dálky roztažená písečná pláž je ideálním místem pro dlouhé procházky. Na severním konci zálivu se na kopci tyčí luxusní Ban Taling Ngam Resort s několika bazény a s luxusními bungalovy s fantastickým výhledem na pláž.

Ko Samui - pláž Lamai Beach
Autor: Fabio Achilli