Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Krabi

Thajsko - jedna z pláží oblasti Krabi
Autor: flydime

Pro mnoho návštěvníků je thajská oblast Krabi, které se nachází asi 800 kilometrů jižně od hlavního města Bangkok, tou nejkrásnější provincií na pobřeží Andamanského moře. Krabi někdy dostává poněkud banální označení "idylické" a "nedotčené", ale tady mají tato označení úplně nový a svěží význam.

Pláže a zátoky v sobě kombinují ty nejlepší vlastnosti. Měkký a jemný bílý písek, teplá a křišťálově čistá voda a svěží tropická zeleň u pobřeží. Rezavě zbarevné útesy, z nichž některé se tyčí až do výšky 300 metrů, dokreslují nádherné pozadí těchto tropických pláží.

Před pobřežím se nacházejí pobřežní ostrovy, ostrov Phi Phi se stal dokonce místem natáčení filmu "The Beach" (Pláž) s Leonardem di Capriem. V poslední době se stal velmi oblíbeným ostrov Ko Lanta, který je dnes asi zdejším vůbec nejznámějším ostrovem.

Také ve vnitrozemí je hodně co objevovat. Jednou z mnoha "zelených atrakcí" na ostrově je Khao Phanom Bencha, národní park s bujnou tropickou přírodní rezervací, známý také díky mnoha vodopádům a rozmanitosti zdejších druhů živočichů a rostlin.
Dále k severu se pak rozkládá národní park Than Bokkharani, další malebná přírodní rezervace s vápencovými horami, vodopády, rybníky, mangrovovými lesy a ostrovy.

Krabi má klima podobné jako na ostrově Phuket, dokonce tu můžete očekávat slunečné dny i během období dešťů od května do října.

Thajsko - Krabi
Autor: gemb1