Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Mořský park Ko Chang

Mořský park Ko Chang

Národní mořský park Ko Chang (Mu Ko Chang Marine National Park) se skládá z 52 ostrovů, z nichž největší je stejnojmenný Ko Chang (po ostrově Phuket je druhý největší vůbec). Celá oblast nabízí celkem 429 km2 jemných pláží, korálové útesy a bohatý podmořský život. Ve vnitrozemí pak objevíte lesy porostlé kopce, vodopády a ovocné sady.

Ty nejlepší pláže se táhnou ve směru od severu k jihu podél západní strany a patří mezi ně Ao Khlong Son, Hat Sai Khao, Hat Khlong Phrao a Hat Kai Bae. Významným mezi ostatními ostrovy je Ko Maak na jihu, kde se rozprostírají krásné zátoky, pláže a korálové útesy Koh Kut. Je to druhý největší ostrov souostroví a na jeho nejjižnějším bodu se nachází v teritoriálních vodách provincie Trat oblíbená místa jako jsou Ko Wai, Ko Lao Ya anebo Ko Kradan. Díky hlubinným a mělkovodním korálům jsou známé zejména oblasti Ko Kra a Ko Rang západně od Ko Maaku.

Lodě z pevniny do mořského parku a na přilehlé ostrovy vyplouvají z přístaviště Laem Ngop Pier, asi 20 km za městem, dále z Centre Pointu Pier, 5 km od Laem Ngopu a z Ao Thammachatu Pier, 15 km od Laem Ngopu.

Mořský park Ko Chang