Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Ostrov Ko Kradan

Část ostrova Ko Kradan
Autor: Jonathan

Ostrov Ko Kradan připomíná tah pera na mořské mapě Andamanského moře. Je totiž pouze 3,8 km dlouhý a v některých místech jen sto metrů široký. Patří k mořskému národnímu parku Hat Chao Mai. Ostrůvek je jedním z více ostrovů, které leží západně od provincie Trang a jižně od ostrova Ko Lanta Yai, který patří ke Krabi. Asi 6 km daleko, směrem k pevnině, leží také ostrůvek Ko Muk.

Ko Kradan je prý nejkrásnějším ostrovem parku Hat Chao Mai. Má skvělé písečné pláže a je pokrytý kokosovými a kaučukovými plantážemi. Na ostrov se dostanete jen výletní lodí nebo dřevěnou lodí long tail. Vyjíždí se z Pak Mengu (Trang) nebo z ostrůvku Ko Muk, výletní lodě zase z ostrova Ko Lanta. Během období dešťů se ale nejezdí pravidelně.

Najdete zde perfektní oblasti s korálovými útesy, které jsou ideální pro šnorchlování a potápění. V odpoledních hodinách a v podvečer po odjezdu výletních lodí budete na plážích téměř sami. Pokud budete mít chuť na malý výlet, během dvaceti minut pěší chůze se dostanete na malou pláž Sunset Beach na západním pobřeží. Trasu si můžete zkrátit přes hustou džungli zarostlou vějířovitými palmami.

Na Ko Kradanu bylo v posledních několika letech otevřeno několik jednoduchých resortů s bungalovy k ubytování hostů. Kradan Beach Resort nabízí malé klimatizované bungalovy, které storjí ve třech řadách na nejkrásnějším úseku pláže. K resortu patří také restaurace, kde jsou ale ceny poměrně vysoké vzhledem ke kvalitě služeb.

Malý Lost Paradise Resort se nachází v severním vnitrozemí ostrova, nabízí několik bungalovů a restauraci přímo pod nejvyšším bodem ostrova. V bambusových chatrčích na jižní pláži Kradan Beach můžete strávit noc jen za několik set bahtů, ale bez jakéhokoliv komfortu.
V ostrém kontrastu stojí nově otevřený luxusní resort Seven Seas, který nabízí krásné bungalovy v moderním a elegantním vzhledu.

Většina ostrovních návštěvníků jsou však jen jednodenní výletníci, takže si můžete v klidu vychutnávat tropické večery u moře většinou sami nebo jen s velmi málo lidmi.

Ko Kradan - pláž
Autor: Jonathan

Místo

Ko Kradan 7° 18' 30.1644" N, 99° 15' 35.082" E
Location