Jste zde

Domů » Pattaya

Pattaya a pláže

Thajská pláž Pattaya Beach
Autor: flydime

Hlavní pláž Pattaya Beach se nachází v majestátní, 3 km dlouhé zátoce podél silnice, ve stínu osvěžující tropické zeleně. Severní část je většinou klidná a je upřednostňována turisty, kteří si chtějí zaplavat, jen tak relaxovat nebo si chtějí vyzkoušet nějaké vodní sporty. Centrální a jižní část jsou plné hotelů, restaurací, supermarketů, obchodů se suvenýry, nočních klubů a různých heren.

Pláž Jomtien Beach je 6 km dlouhá, většinou rovná, kolem ostrohu u města Pattaya. Je to oblíbené místo surfařů a milovníků vodních sportů, vyznačující se větším klidem a většími možnostmi pro relaxaci, než Pattaya Beach. Hotely a další možnosti ubytování se nacházejí podél silnice, která vede paralelně s pláží.

Pláž Wong Phrachan Beach je 1 km dlouhá a leží na severním konci Pattayského zálivu. Je z ní přístup k hotelu Central Wong Amat a je to zároveň klidné místo vhodné pro koupání a relaxaci.

Na pláže Ko Lan se dostanete trajektem během 45 minut, rychlou lodí jste na ostrově za 15 minut. Ostrov je vzdálen od Pattaye asi 7,5 km, má rozlohu 2 x 5 km a nabízí několik bílých písečných pláží, z nichž stojí za zmínku zejména Hat Ta Waen, Hat Laem Thian a Hat Thong Long. Ta posledně jmenovaná se nachází naproti korálovému útesu.

Návštěvníci se zde mohou potápět nebo pozorovat mořské korály skleněným dnem z lodi. Trajekty na Ko Lan vyplouvají od jižního přístaviště v Pattayi denně od 10:00 do 18:30 hodin. Pořádají se tu také okružní plavby oplachtěnými džunkami, kde vám dokonce budou servírovat i oběd.

Kosak je malý ostrůvek se dvěma písečnými plážemi, asi 600 metrů od ostrova Ko Lan a 10 km západně od silnice na Pattayu. Na tomto ostrově se můžete i ubytovat.

Thajská pláž Jomtien Beach
Geografie: