Jste zde

Domů » Pattaya

Pattaya a zajímavosti, 2. část

Thajská Pattaya a chrám Wat Yansangwararam

Divadlo Motion Master Moving Theater u náměstí Royal Garden Plaza nabízí předvádění nejrůznějších hi-tech pohybů a pohybových postupů každodenního života. Otevřeno mají denně od 10:00 do 23:00 hodin.

Muzeum Ripleys Museum "Believe It Or Not" obsahuje kolekci více než 300 pozoruhodných a úžasných objektů z celého světa. Otevřeno je denně od 10:00 do 23:00 hodin.

Výukové středisko opic najdete v Soi Chaiyaphruk, u křižovatky silnice III. na 151. km, zdejší opice učí sbírat kokosové ořechy a plnit i některé další úkoly. Také tu předvádějí kohoutí zápasy a hadí show.

Farma Sireporn na Tambon Nong Prue nabízí skutečně velký výběr orchidejí. Návštěvníci si tu mohou zakoupit rostliny a řezané květiny. Otevřeno je denně od 8:00 do 17:00 hodin.

Klub Horseshoe Point Club se nachází asi 10 km od silnice Sukhumvit Road a nabízí jízdu na koních všech úrovní obtížnosti stejně jako drezúru, skoky cross country a pólo.

V parku v blízkosti Horseshoe Pointu spatříte několik krásných budov a uměleckých děl v čínském stylu. Otevřeno tu mají denně od 8:00 do 17:00 hodin.

Chrám Wat Yansangwararam

Asi 15 km jižně od Pattayi, u odbočky vlevo ze silnice Sukhumvit Road na kilometru 160, se nalézá chrám Wat Yansangwararam, zasvěcený v roce 1976 nejvyššímu patriarchovi, nad nímž si vzal později záštitu Jeho Veličenstvo král.

Je to vynikající příklad moderní sakrální architektury v Thajsku, okolní park obsahuje více pavilonů různých národních stylů.

Park Suan Nong Nooch

Suan Nong Nooch se nachází asi 18 km jižně od Pattayi, u odbočky vlevo ze Sukhumvit Road na 163. kilometru. Je to rekreační park v typickém thajském prostředí s tropickými zahradami, sloní show a s různými kulturními vystoupeními.

Noční život

Větší hotely nabízejí své gurmánské restaurace, salonky, diskotéky a noční kluby a tato zařízení jsou vhodná i pro rodinnou zábavu. Noční život mimo hotely v Pattayi je většinou se vstupným zdarma, s diskotékami, s různými travesti-kabarety, nočními kluby, s karaoke- bary, go-go bary a venkovními bary.

Velké množství takovýchto podniků se nachází podél silnic Beach Road, 2 Road a v Jižní Pattayi. Nejslavnějšími bary transvestitů ve městě jsou Alcazar a Tiffany na Pattaya 2 Road.

Zajímavé události

Wan Lai Fair, sogranská verze východního pobřeží pro tradiční thajský Nový rok, který bývá organizován současně s Pattayským festivalem v polovině dubna. Mimo jiné při této příležitosti uvidíte přehlídku lodí zdobených květy, rozličná klání ve vodních sportech nebo soutěže ve stavění hradů z písku.

Akce Pattaya Marathon láká každý rok v červenci stovky místních i mezinárodních běžců.

A jak se sem dostanete? Autem vám cesta z Bangkoku do Pattaye potrvá asi hodinu, pokud pojedete po silnici Bang Na-Trat, ovšem rychleji se sem dostanete po nové rychlostní silnici Bangkok - Chon Bun.

Pravidelné spojení klimatizovanými i obyčejnými autobusy funguje každý den a to z autobusového nádraží Ekamai v Bangkoku.

Geografie: 

Místo

Chrám Wat Yansangwararam 12° 47' 21.9984" N, 100° 57' 29.9988" E
Location