Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Phuket a pláže, 3. část

Thajská pláž Hat Nai Harn

V minulých letech odsud bylo odvezeno hodně písku a pláž se díky tomu výrazně zmenšila. Rok od roku je zde také více lehátek a člověk se zde může, a to především v hlavní sezóně, cítit trochu jako sardinka.

Patong Beach

Pláž Patong na thajském ostrově Phuket si oblíbí ten, komu se líbí například španělská Costa Brava. Příjemný klid zde ale určitě nenajdete, toto místo je totiž pěkně divoké.

V hlavní sezóně, která se stále více prodlužuje (dříve prosinec a leden, dnes již od října do března), je především její prostřední část přeplněná, lehátka zde leží tak těsně u sebe, až se vám téměř ztratí výhled na moře.

Moře je tady ale stále čisté. Možností k občerstvení je zde požehnaně, jídlo je většinou kvalitní a za rozumné ceny. Místní obyvatelé se o pláž začali opravdu starat, protože i když je velmi hojně navštěvovaná, je pěkně čistá a udržovaná.

Časy, kdy člověk mohl barvu vody jen odhadovat, jsou naštěstí nenávratně pryč. Na pláži je k dispozici bohatá nabídka vodních sportů a dalších aktivit. Zábava zde bývá v plném proudu až do noci.

Hat Nai Harn

Pláž Hat Nai Harn je nejjižněji položenou pláží na ostrově Phuket. Nachází se asi 15 až 20 minut od Patongu a je dostupná autem, mopedem, tuktukem nebo autobusem.

Pláž se proměňuje v závislosti na ročním období i na hodině. Někdy se velmi pozvolně svažuje do moře a je široká, takže člověk musí ujít aspoň 100 metrů, než mu voda sahá minimálně do pasu.

Jindy je zase velice úzká a moře je rozbouřené. Když přijde vítr nebo bouřka, na pláži zavládne zmatek a všechna lehátka a jiné věci musí být rychle přeneseny do bezpečí, protože voda někdy dosáhne až k plážové zdi. Písek je jemný a bílý.

Pokud pláž navštívíte, určitě se vyplatí procházka na její východní konec. Tady totiž ústí do moře osvěžující řeka. Můžete si tady také vypůjčit tzv. funboard a pěkně si zařádit na silném proudu této řeky. Východní část pláže je většinou klidná, zatímco západní konec je především v hlavní sezóně často přeplněný.

Velký výběr skvělého občerstvení najdete hned nedaleko pláže u cesty. Na bezpečnost plavců dohlíží i při varovné červené vlajce čtyři až pět záchranářů. Abyste předešli nebezpečným situacím, například díky nepříjemným proudům v moři, je dobré dbát pokynů a rad záchranářů a obsluhy na pláži.

Místo

Patong Beach, Phuket 7° 53' 39.0012" N, 98° 17' 40.4628" E
Location