Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Pláž Khao Lak a okolí

Thajská pláž Khao Lak
Autor: Inchka

Hlavní pláž Khao Lak Nang Thong města Khao Lak je přes jeden kilometr dlouhá a patří prý mezi nejkrásnější v Thajsku. V posledních deseti letech se toho tady hodně změnilo. Dříve zde stály jen jednoduché bambusové chaty. Postupem času zde ale vyrostly velké hotelové komplexy, restaurace, bary a obchody se suvenýry. I přesto, že zde panuje celkem čilý turistický ruch, stále ještě se tato oblast nedá srovnávat s přeplněným letoviskem Phuket.

Bang Nian Beach je jedinou pláží, kde se dá koupat i v monzunovém období. V moři před pláží se totiž nachází korálový útes, který zklidňuje vodu a velké vlny se nedostanou až k pobřeží. Pláž se žlutým pískem je asi dva kilometry dlouhá. Zdejší moře je velmi čisté, ale přesto ne zcela čiré, protože se ve vlnách nachází písek. Při koupání vás nebudou rušit žádné kameny ani skály. O občerstvení je zde také postaráno.

Sunset Beach je nejmenší ze tří pláží, které se nacházejí v zálivu Thong Bay. Leží jižně od Khao Laku, je asi půl kilometru dlouhá a ohraničená hustě zalesněnými kopečky. V porovnání s pláží Nang Thong zde vládne mnohem větší klid.

12 km dlouhý a jen 3 km široký ostrov Koh Ra je neobydlený. Tedy až na Horsta a jeho ženu, kteří zde již několik let provádějí mikrobiologický průzkum. Jinak se jedná o naprosto nedotčenou přírodu. Výlet na tento ostrov s nekonečnou písčitou pláží a nádherným korálovým útesem je nezapomenutelným zážitkem. Přímo na ostrově je možné podniknout pěší túru na jeho nejvyšší bod, odkud je krásný výhled okolní moře a ostrovy Birmas.

Khao Lak - zahrada
Autor: Tran's World
Khao Lak - džungle
Autor: Tran's World

Místo

Pláž Khao Lak 8° 37' 49.2276" N, 98° 14' 38.6016" E
Location