Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Pláž Railay Beach

Railay - pláž
Autor: marichica88

Railay je poloostrov v provincii Krabi v jižním Thajsku. Nachází se v oblasti Amphoe Mueang Krabi a zasahuje do jižní části zálivu Ao Nang v Andamanském moři. Patří k nejpozoruhodnějším turistickým cílům v jižním Thajsku. Z vnitrozemí se zvedají vysoké vápencové útvary, které částečně ohraničují poloostrov.

Nacházejí se zde celkem tři pláže, které jsou dostupné pouze lodí, a to buď z Ao Nangu nebo z přístavu ve městě Krabi. Na západě se rozkládá Railay West s krásným jemným pískem, odkud se dá pěšky dojít k pláži Railay East i k části Phra Nang Beach na jihu.

Jednotlivé pláže jsou odděleny skalními útvary a nabízejí sněhově bílý písek. Moře je zde křišťálově průzračné a malé útesy jsou ideálním místem ke šnorchlování.
Pláže jsou v hlavní sezóně opravdu hodně navštěvované. K dispozici je občerstvení a také bungalovy k ubytování.

Pláž Phra Nang je asi tou nejhezčí. Je obklopena mnoha kokosovými palmami a gigantickými skalními masivy na jejím jižním konci.
Východní část pláže se nehodí moc ke koupání, protože přílivy a odlivy jsou tu velmi silné, převažují zde mangrovové porosty a pláž je velmi pozvolná.

Zato se zde nachází známá a oblíbená horolezecká oblast.
Návštěva sopečného jezera spojená s náročným horolezeckým výstupem po vápencové skále je určená spíše pro ty zkušenější.
Nachází se zde také pěkná jeskyně, která poskytuje příjemný chládek.

Lodě u pláže poloostrova Railay
Autor: marichica88
Poloostrov Railay - jeskyně
Autor: marichica88
Poloostrov Railay - horolezkyně na vápencové skále
Autor: marichica88