Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Pláže na Ko Changu

Ko Chang - jedna z pláží
Autor: beetlej

Na západním pobřeží ostrova Ko Chang se nacházejí téměř všechny hotelové komplexy a bungalovy. Místní pláže jsou velmi pěkné, v jejich okolí rostou krásné palmy. I přes mnoho návštěvníků jsou většinou klidné. Také v této oblasti se nachází mnoho malých osamělých pláží, odkud se dá například pozorovat nádherný západ slunce.
V období dešťů se ale vyplatí opatrnost. Určitě byste měli věnovat pozornost varovným tabulím na jednotlivých plážích. Někde totiž hrozí nebezpečné proudy, které si již vyžádaly mnoho lidských životů.

Pláž Hat Sai Khao (nebo také White Sand Beach) je mezi turisty velmi oblíbená, ale stále zde nepanuje takový ruch jako například na ostrově Ko Samui nebo v letovisku Phuket. V okolí pláže se nachází kvalitní turistická infrastruktura – obchody se suvenýry, internetové kavárny, supermarkety, restaurace a bary. Na pláži je krásný bílý písek, palmy, skály a na jejím severním konci dokonce hustý deštný prales. Tato část pláže je velmi klidná.

Od středu města směrem na jih již není pláž tak hezká a stojí zde také mnohem více budov. Pláž se postupně svažuje do moře a je vhodná i pro dlouhé romantické procházky. Občerstvení nabízí několik malých a útulných restaurací. V okolí White Sand Beach se nachází většina ubytovacích zařízení na ostrově. Toto místo je vhodné pro turisty, kteří si rádi večer někam vyrazí.
Od přístavu směrem na jihozápad vede skrz tropický deštný les nahoru do hor serpentinová cesta. Z nejvyššího bodu silnice se naskytne krásný výhled na tuto 2,5 km dlouhou pláž.

Jižně od White Sand Beach se nachází asi 3 km dlouhá pláž Klong Prao. Pro mnoho lidí je nejhezčí pláží na ostrově Ko Chang. Pláž je velmi klidná a okolní zařízení jsou luxusní. Hlavní silnice již neprochází tak blízko samotné pláže a také hotely od ní stojí daleko. Pláž se pomalu svažuje do moře, ale i přesto se tu dobře plave.

Dále na jihu následuje pláž Kai Bae, která je přibližně dva kilometry dlouhá. Její jižní část se nachází v malé zátoce, okolí je velmi krásné. Až těsně k pláži dosahuje hornatá džungle a rostou zde také pěkné palmy. Z pláže je také nádherný výhled na ostrovy, které se nacházejí nedaleko v moři. Při odlivu je dokonce možné dostat se na ostrov Ko Man Nai pěšky. Pláž nabízí spoustu možností zábavy, občerstvit se můžete v malých místních restauracích a barech.

Pláž Hat Ta Nam (Lonely Beach) se nachází vedle Kai Bae Beach a je přibližně jeden kilometr dlouhá. Je z ní krásný výhled na nedaleké ostrovy. U pláže se nachází jen několik bungalovů.

Místo

Pláž White Sand Beach 12° 6' 51.696" N, 102° 16' 1.326" E
Location