Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Pláže na Ko Samui, 1. část

Thajská pláž Chaweng

Pláže na ostrově Ko Samui se vyznačují bílým pískem, tyrkysově modrým mořem a tropickou vegetací. Pověsti o tom, že jsou zdejší pláže neuvěřitelně přeplněné, jsou opravdu jen pověsti. Například na hlavní pláži Chaweng není problém najít si pro sebe osamělý kousek, který může být i 100 metrů dlouhý.

Většina pláží se nachází na jihu nebo severu tohoto thajského ostrova. Jižní pláže jsou o něco živější a písek na nich je jemnější a světlejší. Na mnoha plážích je ale nemožné koupat se při odlivu. Je zde tak málo vody, že si tu můžete smočit pouze nohy. Ale kdo má rád samotu, ten je zde na tom pravém místě. Po rušném plážovém životě jako ve Středomoří zde není ani památky. Pouze prostřední část pláže Chaweng je v hlavní sezóně celkem rušná.

Na většině pláží je možnost občerstvení. Prodavači jsou velmi milí a nevnucují se. Většinou reagují až na mávnutí. Lehátka zde většinou nejsou k dispozici, kromě hotelových úseků. V obchodech okolo pláží je možné si levně zakoupit podložky.

Na celém ostrově je velmi příjemné, že relativně rušné silnice nevedou hned vedle pláží, ale jsou od nich většinou odděleny hotely nebo obchody. Nejnavštěvovanější pláž Chaweng Beach nabízí nejširší škálu vodních sportů a nákupních možností. Také se zde odehrává asi 80 procent nočního života na ostrově Ko Samui.

Před dvaceti lety byl Chaweng malou vesnicí s osamělými plážemi. Dnes podél pláže vede silnice, která je od ní oddělena bungalovy, stovkami restaurací, zlatnictvími a dalšími obchody.
Na samotné pláži ale najdete pouze nádherně jemný bílý písek, obří hotelové komplexy tu naštěstí nestojí. V okolí pláže se mezi palmami skrývají jen nízké bungalovy.

Pláž je celkem asi 5 km dlouhá a je rozdělena na několik částí. Severní část je oddělena skalním útesem, přes který se nedá přecházet. Zdejší moře je velmi klidné a je vhodné hlavně pro rodiny s malými dětmi. Voda je asi jen 80 cm hluboká.

Místo

Pláž Chaweng, Ko Samui 9° 31' 59.2896" N, 100° 4' 10.7436" E
Location