Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Pláže na Ko Samui, 2. část

Thajská pláž Lamai

Prostřední část pláže Chaweng Beach je asi tou nejnavštěvovanější. Je zde také k dispozici největší nabídka vodních sportů – například vodní lyže, vodní skútry, plachtění, jízda na banánu a mnoho dalších.
Nejklidnější je to asi na jižním konci pláže, kam většinou zavítá jen málo návštěvníků a člověk si může užívat pláž jen pro sebe.

Kdo má chuť, může si vyzkoušet mnoho nejrůznějších sportovních aktivit, například jízdu na vodních skútrech, plavbu na katamaránu nebo vodní lyže. Ale kdo má rád raději klid, nemusí se bát, že zde kvůli hluku a provozu žádný mít nebude.

Pro provozování vodních sportů platí na pláži velmi přísná pravidla. Řidiči plavidel musí vyjet do vzdálenosti 200 m od pláže, do oblasti vymezené bójemi.
Občerstvení nabízejí okolní hotely, restaurace nebo místní pouliční prodejci. Ceny jsou zde ale na thajské poměry celkem vysoké.

Jižně od pláže Chaweng Beach na ostrově Ko Samui se ve velkém zálivu nachází pláž Lamai. S krásným jemným pískem, tyrkysově modrým mořem a kokosovými palmami je opravdovou pláží snů.
Hotely a restaurace v blízkosti pláže jsou velmi ohleduplně začleněny do okolní přírody, kterou tvoří převážně kokosové palmy. Jejich restaurace nabízejí také velký výběr mezinárodních specialit.

Na druhé největší pláži na ostrově Ko Samui najdete malé "městečko", kde jsou k dispozici hezké a útulné restaurace a bary, které nabízejí hlavně speciality z plodů moře. Dále je zde mnoho obchodů s typickými thajskými výrobky, se suvenýry, s oblečením a mnoho dalších. Zábavný večer lze strávit v některém z nočních klubů. Ve srovnání s Chaweng Beach je zde všechno většinou menší, ale útulnější a často také levnější.

Zdejší voda je krystalově modrá a písek je jemný a bílý. Pláž se postupně svažuje do moře, takže je vhodná i pro děti. Na některých místech rostou stromy až skoro u moře a odpoledne tak poskytují příjemný stín. Na jiných místech se zase nacházejí skály a útesy, u kterých se vyskytují zajímavé ryby a jsou tak skvělým tipem pro milovníky potápění.

Místo

Pláž Lamai, Ko Samui 9° 27' 24.8148" N, 100° 2' 32.4564" E
Location