Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Pláže na Ko Samui, 3. část

Thajská pláž Big Buddha Beach

Krásná pláž Big Buddha Beach má jemný písek, nachází se na severu ostrova Ko Samui a je známá hlavně díky 12 metrů vysoké soše Buddhy. Tyrkysově modrá voda a bohatá vegetace tvoří velmi pěkné okolí. Pláž se postupně svažuje do moře a je proto vhodná pro děti i pro neplavce. Na pláži se nabízí celkem kvalitní služby, ale přesto není ani v hlavní sezóně přeplněná. Na některých místech mohou návštěvníky rušit rybářské lodě.

Na některých místech rostou pěkné palmy až skoro u moře. Mezi stromy jsou "rafinovaně" schovány hotely a restaurace, které nabízejí výhodné ubytování i stravování. Nabídka je opravdu široká – od místní thajské kuchyně přes francouzskou až po třeba italskou. O zábavu je tady postaráno i večer. Živá hudba hraje například v klubu Secret Garden nebo na malém pódiu přímo na pláži.

Na severním pobřeží ostrova Ko Samui se mezi plážemi Meanam a Big Buddha Beach nachází dlouhá a málo navštěvovaná pláž Bophut Beach. Písek je o něco tmavší než na pláži Chaweng a voda nemá tak zářivou tyrkysovou barvu, protože se pláž celkem rychle svažuje do moře.

Záliv je obklopen stromy a palmami, občerstvení nabízí několik malých restaurací s mezinárodní kuchyní. Ceny jsou tu o něco nižší než na ostatních plážích na ostrově, ale jejich kvalita je přesto výborná. I v hlavní sezóně je zde velký klid a především dostatek místa. Ve vedlejší sezóně se zde můžete těšit na půl kilometru dlouhý úsek pláže, kde budete jen vy.

Celá pláž je jinak přibližně dva kilometry dlouhá, pod bujnou vegetací si můžete najít příjemný stín. Vyplatí se ale dávat pozor na kokosové palmy a padající ořechy, které mohou způsobit velmi nepříjemná zranění. U hlavní silnice se nacházejí malé obchody a bary a uprostřed dokonce malé nákupní centrum. Dobrou zábavu nabízí i motokárová dráha.
Východním směrem se nachází přístav, odkud jezdí lodě na ostrovy Ko Phangan a Ko Tao. Taxíkem "tuktuk" je možné se za 10 až 15 minut dostat na pláž Chaweng.

Místo

Pláž Bophut Beach, Ko Samui 9° 33' 50.67" N, 100° 1' 20.1792" E
Location