Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Pláže na Phuketu

Phuketská pláž Mai Khao Beach

Krása thajského ostrova Phuket spočívá zejména v jeho nádherném pobřeží. Tady objevíte mírně se svažující bílé písečné pláže s klidným mořem a skalnaté mysy se řvoucím příbojem.

Od severní špičky ostrova, kde Sarasinský most spojuje ostrov s pevninou, se zmíněné pláže řadí v tomto pořadí:

Mai Khao Beach

Tento písečný pás lemovaný piniemi je nejdelší pláží tohoto thajského ostrova. Právě sem připlouvají v období od listopadu do února obří mořské želvy na břeh, kde kladou svá vejce.

Nai Yang Beach
Tato pláž je součástí národního parku Sirinath. Větší část lesa u pláže se skládá se stromů kasuarinských pinií a jsou tu i rozsáhlé lesy mangrovovníků. Klidná tamní oblast je ideální pro relaxaci, pobyt v přírodě, koupání a šnorchlování.

Pansea Bay a Surin Beach

Dva malebné zálivy vedle sebe. Vzhledem k vysokým vlnám a zrádným spodním proudům se však koupání na pláži Surin nedoporučuje. Ale o to více si tady můžete vychutnat nádherné západy slunce.

Kamala Beach

Další jemně písčitá pláž. Na severním konci Kamaly Beach vám poskytnou stín pinie, plavání je tu bezpečné.

Patong Beach

Tato zřejmě vůbec nejlepší pláž na Phuketu nabízí celou řadu možností, jak příjemně trávit volný čas, windsurfing, šnorchlování, plachtění, potápění, opalování se po celý den. Nesmíme ale zapomenout ani na rozličné lahůdky z mořských plodů nebo na noční procházky, kdy poznáte noční život Patongu.

Karon Beach a Kata Beach

Obě pláže jsou velmi dlouhé, relativně klidné a ideální pro plavání, šnorchlování, plachtění, surfování a slunění.

Nai Han Beach

Bílá písečná pláž v mělké laguně mezi dvěma skalnatými mysy vytváří výborné podmínky pro koupání, windsurfing, plachtění i opalování.

Rawai Beach

Tato palmami lemovaná pláž je asi nejznámější díky jejím obyvatelům, kteří zde žijí. Jedná se o skupiny "mořských cikánů", kteří byli původně kočovnými rybáři a pravděpodobně pocházejí z Melanésie.

Chalong Bay

V této zátoce nabízejí zdejší restaurace ty nejlepší pokrmy s mořskými plody z celého Phuketu.

Phanwa Cape

Na jižním cípu tohoto mysu zřídili biologické mořské výzkumné centrum a akvárium, kde mohou návštěvníci spatřit doslova stovky exotických mořských živočichů, kteří žijí ve vodách kolem ostrova.

Phromthep Cape

Tento mys je nejjižnějším bodem ostrova a navazuje na pláž Nai Han. Tak krásné západy slunce jako tady snad nelze zažít nikde jinde na světě.

Pláž Nai Yang Beach
Autor: choonMing

Místo

Mai Khao Beach, Phuket 8° 7' 23.6172" N, 98° 18' 6.0912" E
Location