Jste zde

Domů » Hua Hin - Královské město

Pláže v okolí Hua Hin

Část thajské pláže Takiab Beach

Pláž Cha Am Beach se nachází asi 25 km severně od Královského města Hua Hin. Na promenádě podél pláže stojí spousta obchodů a stánků s občerstvením, které nabízejí všechno možné, od mušlí až po čerstvě upečené chobotnice. V týdnu zde panuje nádherný klid a o víkendu si sem přicházejí odpočinout místní obyvatelé. Na pláži je také široká nabídka vodních sportů.

Pláž Takiab Beach leží jižně od města a je od něj oddělena známou skálou Takiab ve tvaru čínských jídelních hůlek. Pláž se pomalu svažuje do moře, které je zde velmi klidné, proto je toto místo vhodné pro rodiny s dětmi i neplavce. Tato široká pláž s krásným jemným pískem se také perfektně hodí k plážovému volejbalu nebo fotbalu. Také zde můžete pozorovat místní akrobaty, jak předvádějí své umění "takraw". Z Hua Hin jezdí k pláži autobus za asi 20 centů nebo je možné jet taxíkem za přibližně 1 euro.

Ještě dále na jih, přibližně 15 km od Královského města, leží krásná pláž Suan Son Beach, obklopená piniemi. Je to oblíbené místo především u místních obyvatel, kteří tu rádi pořádají pikniky. Tato pláž je velmi klidná a turisty tu potkáte jen zřídka. Pinie poskytují příjemný stín a ve městě lze velmi levně pořídit podložky z kokosových palem, na kterých se dá pohodlně odpočívat.

Nádherné osamělé pláže najdete podél celého 350 kilomterů dlouhého pobřeží mezi městy Hua Hin a Surat Thani (například pláž Baan Krut). Především asi 30-kilometrová severní část zálivu nabízí ty nejkrásnější pláže s jemným, sněhově bílým pískem. Tato oblast je přesto cestovním ruchem téměř nedotčená. Pokud si budete chtít objednat něco k zakousnutí, počítejte, že vám zde anglicky porozumí málokdo. Pak již zbývají jen ruce a nohy.

Místo

Takiab Beach 12° 30' 44.0424" N, 99° 58' 46.0128" E
Location