Jste zde

Domů » Potápění

Potápění na západě Thajského zálivu

Thajský podmořský svět a "Motýlí rybky"
Autor: spencer341b

Thajský záliv nabízí ideální podmínky pro potápění, především jeho západní část má průzračnější moře než zbylá místa zálivu. Bohatá rozmanitost mořského světa, romantická atmosféra pláží a okolní ostrovy propůjčují zde se nacházejícím turistickým destinacím legendární věhlas.

Chumphon je klidné místo na pobřeží, které se ještě nestačilo rozvinout ve velké turistické centrum. Návštěvníci tohoto letoviska zde mohou objevit více jak 40 ostrovů a zároveň se seznámit s tradičním thajským životním stylem a místní neopakovatelnou přírodou. Některé alternativní aktivity, jakými je např. rafting nebo agroturismus, jsou zde dostupné za nižší cenu než v ostatních známějších turistických lokalitách.

Potápěčské lokality letoviska Chumphon leží ve větší vzdálenosti od pobřeží – dosažitelné jsou lodí asi za 1 hodinu. Viditelnost pod vodou je zde lepší než v potápěčských lokalitách východní části. Je zde největší naleziště černých korálů v Thajsku. Mnoho turistů je sem přitahováno také mocným žralokem obrovským, který vody v okolí letoviska Chumphon navštěvuje pravidelně začátkem léta. Místní speciální nabídkou je potápění pro páry na líbánkách nebo pro celé rodiny.

Více jak 70 ostrovů, mezi nimi i celosvětově proslulé ostrovy Ko Samui, Ko Phangan a Ko Tao, dělají z této destinace jednu z nejznámějších potápěčských oblastí Thajska.
Zájemci se sem dostanou rychle a velmi pohodlně letadlem nebo také cenově dostupnějším autobusem a přívozem. Thajský záliv nabízí bezpočet hotelů a restaurací a až stovku obchodů s potápěčským zbožím, které jsou turistům k dispozici pro lepší plánování a vybavení potápěčského dobrodružství.

V případě, že se na své dovolené nechcete v první řadě soustředit na potápění, pak doporučujeme vybrat si pro svou dovolenou Ko Samui a Ko Phangan, které nabízejí mnoho dalších aktivit a atrakcí. Jestliže jsou zážitky z mořského světa vaším prvořadým zájmem, pak byste si měli zvolit v první řadě ostrov Ko Tao. Potápěčští začátečníci si zde mohou tuto aktivitu nejprve vyzkoušet, ti zkušení se pak mohou pod vodní hladinou potkat s velkými mořskými obyvateli, jako například se žralokem nebo s největším rejnokem – mantou obrovskou.

Thajský podmořský svět kolem Chumphonu
Autor: spencer341b
Thajský podmořský svět kolem Chumphonu
Autor: spencer341b

Místo

Chumphon 10° 31' 17.0004" N, 99° 11' 31.9992" E
Location