Jste zde

Domů » Pláže

Provincie Chonburi

Provincie Chonburi - město Pattaya

Pokud pojedete z města Bangkok dolů na jih, na východ Thajska, budete s největší pravděpodobností nejprve zklamaní. Kolem sukhumvitské silnice, která vede z Bangkoku ke kambodžským hranicím, se však krajina rychle mění. Hlavní město stejnojmenné provincie Chonburi je průmyslové centrum, které turistům nabízí jen několik zajímavostí.

Jednou z nich je chrám Wat Yai Intraram s krásnými nástěnnými malbami. Za návštěvu stojí i závody buvolů, které probíhají každý rok v říjnu. Na konci období půstu pomalují jezdci své buvoly pestrými barvami. Ti pak mezi sebou soupeří na trase o délce 150 m, která začíná u chrámu Wat Yai Intraram.

Milovníkům koupání toho region také moc nenabízí. Výjimkou je přímořské letovisko Bang Saen, které je od města Chonburi vzdáleno jen pár kilometrů. Městečko se nachází jihovýchodně od Bangkoku, na půli cesty do letoviska Pattaya v Siamském zálivu.

Bang Saen se vyznačuje palmovou pláží, dlouhou 2,5 km a velkolepou plážovou promenádou. Díky blízkosti města Bangkok zde o víkendech potkáte návštěvníky především z této metropole. Jinak pro turisty letovisko moc zajímavé není, za vidění stojí akvárium Institutu mořského výzkumu univerzity Burapha.

Pokud se vydáte dál směrem na jih, dorazíte do města Si Racha, odkud pochází pálivá rybí omáčka Nam Phrik Si Racha. Ta se s oblibou používá v celé zemi k dochucení pokrmů. V Si Racha byste se však neměli oddávat pouze kulinářským požitkům, ale měli byste poznat i chrámy a čilý městský ruch.

Ostrov Ko Si Chang leží pouhých 13 km před městem Si Racha, můžete k němu dojet na člunu. Na ostrově nechal panovník Chulalongkorn postavit v roce 1892 letní sídlo pro královskou rodinu a o rok později obsadili ostrov Francouzi. Královská rodina tedy palác opustila, a ten následně chátral. Pouze část paláce Vimanmek byla v roce 1910 přestěhována do Bagkoku, kde ji můžete obdivovat ve čtvrti Dusit.

Poblíž bývalého letního paláce se oblíbená nachází pláž Hat Tha Wang, na které si báječně odpočinete. K návštěvě zve i chrám San Chao Por Khao Yai. Když se slaví čínský nový rok, přichází do chrámu mnoho čínských Thajců.

Místo

Pláž Bang Saen 13° 17' 5.6076" N, 100° 54' 52.542" E
Location