Jste zde

Domů

Thajsko - obecné informace

Thajsko - obecné informace

Země úsměvů, tento přívlastek slibuje příjemnou dovolenou mezi milými lidmi. Obyvatelé Thajska se k životu vždy stavěli a stále staví pozitivně a jsou pro návštěvníky ze "Západu" jednou z hlavních "atrakcí" uprostřed sytě zelených rýžových polí, zemědělských vesniček, tropické nádhery a živých uliček Bangkoku.

Nic tu nefascinuje návštěvníky víc než dobromyslnost, decentní přívětivost a současně chuť užívat si života. Jako by se na mentalitu místních obyvatel přenesly kontrasty rozdílnosti thajské krajiny - mezi hornatým svěžím severem, chudým severovýchodem, vzkvétajícím úrodným centrálním Thajskem a tropickým snovým jihem. Díky nekomplikovanému přechodu mezi hranicemi tradic, náboženství a moderny si zde své místo najde zaručeně i každý návštěvník z Evropy.

V ruchu milionového města Bangkok je thajský životní styl stejný jako na sněhové bílé písečné pláži na ostrově Ko Samui. Díky všudypřítomnému Buddhovi je člověku na každém kroku připomínán význam náboženství, které je v životě místních obyvatel velmi hluboce zakořeněno.

O tom svědčí také přepychové chrámové paláce jakými jsou např. královský palác Wat Phra Keo v Bangkoku nebo palác v Sukhothai. Pro thajskou krajinu jsou typická rýžová pole, která mají na vršcích terasovitou podobu a táhnou se vzhůru až k nepropustným džunglím, kde pak na odvážné návštěvníky čeká nemalé dobrodružství. Vítejte v Thajsku!

Thajsko - obecné informace