Jste zde

Domů

Jídlo a pití

Thajská kuchyně

Thajský salát Yam Nua

Podle stále se zvyšujícího počtu thajských restaurací po celém světě je patrné, že oblíbenost thajské kuchyně stále roste. Návštěvníci tak přijíždějí do země Thajsko s určitými představami o zajímavě chutnajících pokrmech místní kuchyně a chtějí se samozřejmě seznámit s jejich originály.

Ostrov Phuket - jídlo a pití

Ko Samui - pokrm Kaeng kiaw wan gai

Thajská kuchyně patří k nejostřejším kuchyním na světě. Vhodná směs koření a tropické plody se postarají o nesrovnatelný zážitek z jídla, a to nejen na ostrově Phuket. Mezi hlavní přísady patří koriandr, kokosové mléko, česnek, bazalka, zázvor, máta, sojová omáčka, tamarind, kary a téměř povinné chilli koření.

Kuchaři s hravou rafinovaností mění chutě jídel od ostrých, přes sladké až po kyselé. Strava je většinou pečená nebo dušená. Záměr kuchařů je vždy stejný – připravit chutný pokrm z ryb, mořských plodů, kuřat nebo z čerstvé zeleniny.

Bangkok a jídlo

Thajský pokrm
Autor: mimolag

Jestli existuje v Thajsku něco jako gastronomické centrum, pak je to právě Bangkok. Na každém rohu se návštěvníci setkají s lákavou vůni jídla mezi gurmánskými chrámy a pouliční kuchyní.