Jste zde

Domů » Bangkok

Bangkok

Bangkok, Thajsko

Bangkok, to je jedinečná a fascinující směs tradiční thajské kultury a 21. století. Dnešní hlavní město Thajska bylo založeno v roce 1782 prvním panovníkem z dynastie Chakri. Město je nyní duchovním, kulturním, diplomatickým, ekonomickým a vzdělávacím centrem země. Má rozlohu asi 1500 km2, žije tu kolem 10 milionů lidí, což představuje zhruba 15 % celkového počtu obyvatel Thajska.

Během několika desetiletí se Bangkok změnil v moderní, vzrušující a sofistikované město. Nabízí návštěvníkům nejen kosmopolitní pohodlí, které by se dalo vcelku očekávat od takovéhoto světového města, ale také unikátní pokladnici kulturních pamětihodností.

Thajsko, země ležící v srdci jihovýchodní Asie, nebylo nikdy kolonií. Proto se tu také zachovala ona jedinečná thajská kultura a tradice. Thajské zářivé město Bangkok nabízí turistům možnost opravdu fascinujícího pohledu do své jemné kultury, uprostřed ruchu velké a dynamické metropole.

Metropole samorná nabízí obrovské bohatství turistických zajímavostí. Město je doslova poseté čtyřmi sty třpytivými buddhistickými chrámy. Jsou tu krásné paláce i klasická thajská taneční představení, mnoho nákupních center a v neposlední řadě zajímavé pohledy do životního stylu obyvatel.
Velmi zajímavé jsou výlety lodí po královské řece Chao Phraya, která se vine městem a četnými kanály těchto "Benátek východu".

Bangkok, Thajsko
Geografie: