Jste zde

Domů » Bangkok

Nákupy v Bangkoku, 1. část

Chytří lidé přijíždějí do thajského města Bangkok s prázdnými zavazadly a zpět domů odjíždějí s plnými, protože tato thajská metropole je jedním z nejlepších nákupních center na světě.

Město totiž návštěvníkům nabízí mnoho výhod - vynikající kvalitu, rozumné ceny, dobré řemeslné zpracování a přátelské temperamentní obchodování.

Mezi zdejší nejoblíbenější produkty patří nepochybně thajské hedvábí a bavlna, moderní a tradiční šperky s drahými kameny, jako jsou safíry, rubíny, smaragdy a diamanty, a s polodrahokamy, jako jsou opály, nefrit, topaz, tyrkys a zirkon.

Dále to jsou smaltované výrobky, zboží ze stříbra, cínu, keramika, speciálně vypalovaný porcelán, řezby ze dřeva, oblečení šité přímo na míru a stovky dalších speciálních předmětů.

K dispozici je v Bangkoku také skvělý výběr výrobků původních thajských rukodělných řemesel a současných uměleckých řemesel, stejně jako zde rozšířených projektů "One Tambon One Produkt" (OTOP), které podporuje produkci a distribuci vysoce kvalitních místních výrobků v Thajsku.

Nakupování v Thajsku je rozděleno v různých regionech do dvou typů prodeje. Můžete si tady koupit v pouličních stáncích oblečení za směšně nízké ceny (ale bez záruky) nebo nakupovat na "Platzas" a v nákupních centrech či ve velkých supermarketech, kde ovšem žádné smlouvání není obvyklé.

Zajímavé je nakupování u stánků na ulici, jako např. na víkendové tržnici Chatuchak, kde mají často zboží dobré kvality a ceny jsou přitom až neuvěřitelně nízké. Očekává se, že budete smlouvat o ceny a činit tak s humorem a s úsměvem.

Také supermarkety, nákupní centra a hypermarkety nabízejí dobré výrobky a jsou srovnatelné se západními obchody. Služby jsou tu vynikající a mnohdy jsou v nákupních centrech také kina a další možnosti zábavy, včetně vynikajících příležitostí k dobrému jídlu a pití mimo domov.

Silom Road

Silom Road je hlavní tepnou obchodní čtvrti v Bangkoku, paralelně s ní vede Suriwong Road. Jednou z vazeb příčných spojnic mezi těmito dvěma hlavními ulicemi je Patpong Road. Ve večerních hodinách se celá tato oblast mění v živou zábavní čtvrť.

Vpravo a vlevo od Silom Road jsou desítky specializovaných obchodů a butiků, pobočky velkých mezinárodních značek a několik nákupních center. Nabízejí tu šperky, klenoty, starožitnosti, keramiku, kožené zboží, oděvy, ruční práce, thajské hedvábí a bavlnu, elektrospotřebiče, fotografické a počítačové pomůcky a celou řadu dalších výrobků.

Podél Silom Road je roztroušeno také velké množství stánků. Zvláštní zmínku zasluhuje zejména proslavená noční tržnice v Patpongu.

Mahessak / Silom / oblast New Rad

V této oblasti narazíme na ty nejdůležitější a nejvýznamnější obchodníky s diamanty, na různé šperkaře, butiky, umělecké galerie, obchodní domy a Platzas, včetně komplexu River City. Doslova všude objevíte opravdu široký sortiment zboží se zvláštním důrazem na starožitnosti, oblečení šité na míru a na moderní asijské a thajské obrazy.

Čínská čtvrť Yoawarat

Yoawarat je to, co Thajci nazývají čínskou čtvrtí. Zde žila po mnoho let čistě čínská komunita. Místní obyvatelé dnes ale vypadají přirozeně jako Thajci a někteří už ani neumí mluvit čínsky, ale bližší pohled do jejich tváří prozrazuje jejich původ. Je opravdu velice zajímavé prozkoumat tuto oblast.

Geografie: 

Místo

Silom Road, Bangkok 13° 43' 28.398" N, 100° 31' 19.848" E
Location