Jste zde

Domů » Bangkok

Nákupy v Bangkoku, 2. část

Stánek s jídlem v Bangkoku
Autor: oksidor

Po čínské čtvrti Bangkoku vedou dvě hlavní cesty. Yaowarat Road vede na západ v blízkosti Wat Traimitu, a Sampheng Lane vedoucí souběžně s Yaowarat Road na jihu.

Velmi oblíbená Yaowarat Road je hlavní ulicí čínské čtvrti a je jistě jedním z nejkoncentrovanějších míst obchodů se zlatem na celém světě.

To potvrzuje pověstnou lásku ke zlatu, která se všeobecně připisuje těmto thajským Číňanům.

Existují tu skutečně desítky obchodů se zlatem, všechny v zářivých a jasných červených barvách a obvykle tady mají velmi dobré ceny.

Thajské zlato je ryzí z více než 99 % a Thajci jej nepoužívají pouze k dekorativním účelům, ale také jako jakousi pojistku pro špatné časy. Čínská čtvrť je také proslulá výborným čínským jídlem, jako např. polévkou z ptačích hnízd, a jinými tradičními čínskými pochoutkami.

Indický trh Phahurat

V Thajsku žije také velká indická menšina. Obchodníci z celé jižní Indie se usadili v Asii a mnozí z nich přišli právě do Thajska. Mnoho indických obchodníků obchoduje s barevnými látkami, jako jsou např. sárí, a krásné, až ke kotníkům dlouhými šaty, jež pak nosí indické ženy.

Trh na Phahurat Road, na souběžné ulici s Yaowarat Road, na západ od čínské čtvrti, se nachází se ve směru na Chao Phraya a dá se říci, že pokrývá všechny potřeby oblečení indických žen a nabízí pochopitelně ještě mnohem více.

V tržnici nabízejí všechny druhy materiálů, od jednoduchých bílých bavlněných tkanin, přes různé batiky až po hedvábné zboží. Zkuste tedy i vy popřemýšlet o tom, jaké materiály by se vám mohly hodit. A je velice pravděpodobné, že tady opravdu najdete právě to, co hledáte.

Phahurat ale není jen místo nákupů látek. Pokud se projdete po tržnici, ucítíte kořeněnou indickou vůni, směs kadidla, kterou si tady také lze zakoupit. Vonné tyčinky pak váš obývací pokoj provoní exotickou atmosférou.

Sukhumvit

Tato dlouhá průchozí ulice je hlavní tepnou rušného hlavního města Thajska. Hlavní nákupní oblasti jsou soustředěny v oblasti mezi Soi Nana a Soi Sukhumvit. Na dlouhých úsecích chodníků po pravé i levé straně Sukhumvit Road fungují prosperující pouliční trhy.

Různé obchody, nákupní střediska, plazas a obchodní domy, jako např. Robinson či Emporium (tady obvykle prodávají dovážené značkové zboží) poskytují kupujícím širokou škálu možností obrovského výběru.

Oblast Phloen Chit / Pathumwan

V této čtvrti narazíte na několik obchodních domů a nákupních center, včetně Central World Plaza, Siam Discovery Center a MBK (Mahboonkrong). Těžko by kupující našel něco, co by tu neměli. Outlet Duty Free se nachází v 7. patře Central World Plaza.

Oblast kolem Pratunam / Phetchaburi Road

Tato oblast je nejvíce známá díky levnému konfekčnímu oblečení, které se tu zčásti prodává přímo na ulici. Smlouvání je ale na denním pořádku. Je zde také obrovské počítačové středisko - tzv. Pantip Plaza, několik set metrů na západ od hotelu Amari Watergate, podél Phetchaburi Road na protější straně ulice.

To je přímo nákupní ráj pro všechny počítačové nadšence. Specializuje se na všechny druhy počítačových produktů, softwaru i hardwaru a další elektronické zboží, a nabízí opravdu jedinečné možnosti k nákupu. Můžete si zde koupit značkový počítač nebo si tu PC necháte na místě sestavit. Ceny jsou poměrně nízké.

Geografie: 

Místo

Phahurat, Bangkok 13° 44' 40.1568" N, 100° 30' 1.548" E
Location