Jste zde

Domů » Bangkok

Nákupy v Bangkoku, 3. část

Nejvyšší stavba v Bangkoku - Baiyoke Tower II.
Autor: nakhon100

Můžete si také koupit již použitý počítač nebo si nechat opravit vaše zařízení a platit budete velmi rozumnou cenu. Stejně jako na všech thajských náměstích, i tady je samozřejmě k dostání dobré jídlo. Klidně tady můžete strávit celý den.

V téhle městské čtvrti stojí také věž Baiyoke Tower II., nejvyšší stavba v Bangkoku (304 m), s restaurací na samém vrcholu a s opravdu úchvatným výhledem na město. Kolem ní je mnoho malých tržnic a nákupních ulic k prozkoumání.

Banglamphu

Tato obchodní čtvrť v blízkosti řeky je velmi oblíbená místními obyvateli kvůli vhodným nákupním příležitostem. Ale během posledních dvaceti let tady našli svůj jakýsi přechodný domov "batůžkáři" a cestovatelé s omezenými financemi.

Khao San Road není příliš dlouhá, ale zato je nesmírně zajímavá. Lidé z celého světa si tady prohlížejí stánky, hledají vhodné ubytování, stravování v restauracích a využívají zdejší levné internetové kavárny. Můžete si tu třeba koupit použité knihy a levné oblečení, najít opravdu levný hotelový pokoj nebo jen tak posedět v restauraci venku a pozorovat lidi.

Ve večerních hodinách se tady rozezní hlasitá hudba a během festivalu Songkran se jí nebudete schopni doslova nikde vyhnout. Ale je to veselé, přátelské a bezpečné místo, které stojí bezpochyby za návštěvu.

Tržnice Bo Be

Tato tržnice s oblečením se nachází u Krung Kasem Road, v blízkosti Saphan Khao na křižovatce s Lan Luang Road. Je to hlavně tržnice pro velkoobchodníky, takže si můžete domluvit i nějakou slevu, pokud jste ochotni koupit velké množství.

Tržnice Bangrak

Tento trh se nachází u New Road, mezi Silom Road a Sathorn Road, a nabízí vynikající výběr řezaných květin a orchidejí.

Víkendová tržnice Chatuchak

Tento obrovský trh je lákadlem pro každého návštěvníka. Nachází se v blízkosti severního autobusového terminálu a Skytrainové stanice Mochit, a je tedy velmi snadno přístupný.

Tržnice Chatuchak je otevřena pouze o víkendech (sobota a neděle) od úsvitu do soumraku (cca od 7 do 18 hodin). Každý víkend se zde shromážďují desítky tisíc nakupujících.

Trh nabízí něco skutečně pro každého, od oblečení až po domácí zvířata, od starožitností po rostliny, a všechno "mezi tím". Chatuchak je rájem pro rozličné smlouvače, ale také místem, kde se potkávají milovníci umění a umělci - ať už profesionální nebo amatérští.

Tržnice Thewet

Tento trh je přístupný čluny Expressboot Service a také ze silnice, a je dobře znám širokou škálou nabídek rostlin v květináčích a keřů.

Tržnice Lang Krasuang

Na zdejším trhu mezi Royal hotelem a ministerstvem vnitra nabízí řada komerčních objektů spotřební zboží za opravdu nízké ceny. Často jde např. o starožitné fotoaparáty a psací stroje, hudební nástroje, rádia a všechny druhy elektronických zařízení. Jednání o ceně je naprosto nezbytné.

Woeng Nakhon Khas

Lépe je tento trh známý jako "trh zlodějů" a najdete jej mezi Yaowarat Road a Charoenkrung Road. Prodávají tady různé starožitnosti, včetně thajského a čínského umění, porcelánu, mosazného a měděného zboží, nábytku vykládaného perletí. O ceně se zde pochopitelně smlouvá.

Víkendová tržnice Chatuchak v Bangkoku
Autor: mst7022
Geografie: 

Místo

Baiyoke Tower II., Bangkok 13° 45' 15.6996" N, 100° 32' 25.62" E
Location