Jste zde

Domů » Hua Hin - Královské město

Pláž Hua Hin

Část pláže Hua Hin u stejnojmenného města
Autor: Qsimple

Západní pobřeží Thajského zálivu nabízí nádherné a nekonečné pláže s jemným bílým pískem a na většině míst se snadným přístupem do moře. Ani na oblíbených hlavních plážích nebudete mít pocit, že se nacházíte v turistickém středisku. Většina pláží je totiž velmi dlouhá a široká, takže si zde každý návštěvník najde své místečko.

Obrovské půjčovny lehátek a slunečníků jako například u Středozemního moře zde nenajdete. Na několika málo místech stojí malé skupinky s deseti až dvaceti lehátky. O pohodlí na pláži se tedy musejí návštěvníci starat sami. Přestože není hlavní pláž u města Hua Hin přeplněná a vládne zde relativně klid, na jiných místech západního pobřeží, které se táhne v délce několik stovek kilometrů, si můžete najít i osamělé pláže stranou jakéhokoli turistického dění.

Pláž Hua Hin je sedm kilometrů dlouhá, s krásným jemným pískem, a vůbec nevypadá jako hlavní pláž velkého turistického střediska. Není to kvůli nedostatečné kvalitě, ale jednoduše proto, že je opravdu rozlehlá.

Na některých místech je možné si za poplatek vypůjčit lehátka se slunečníky. Výborné občerstvení za výhodné ceny, například vychlazený ananas, kokosové ořechy, nápoje, zmrzlinu a různé grilované pochoutky nabízejí místní stánky. Kdy by chtěl prozkoumat celou pláž, ale nechce se mu chodit pěšky, může si vypůjčit koně a vydat se s ním na vyjížďku podél moře.

O víkendu je na pláži o něco rušněji, ale i přesto zde nebudete mít pocit stísněnosti. Většina pláže je obklopena piniemi, které na rozdíl od kokosových palem poskytují bezpečný a příjemný stín. Některé části pláže nabízejí nejrůznější sportovní aktivity – vodní skútry, vodní lyže, plachtění, windsurfing, jízdu na banánu a další.

Potápěči zde budou asi zklamaní, protože zde, na rozdíl od jižního pobřeží, nejsou žádné zajímavé útesy či skalní formace ke šnorchlování a potápění. Pouze oblast okolo Baan Krut dále na jihu nabízí lepší podmínky pro objevování podmořského světa.

Část města Hua Hin
Autor: drburtoni

Místo

Pláž Hua Hin 12° 33' 38.9844" N, 99° 57' 49.5072" E
Location