Jste zde

Domů » Bangkok

Bangkok - noční život a nákupy

Bangkok - rušná ulice
Autor: Tightwad

K hlavním nákupním třídám thajské metropole Bangkok patří Silom Road a Surawng Road. Nacházejí se na jihovýchodě vnitřního města a lákají pestrými pouličními stánky a mezinárodními obchodními domy. Lovci "tretek" si zase přijdou na své na víkendovém bleším trhu Chatuchak. Jedná se o největší bleší trh v celém Thajsku. V červnu můžete výhodně nakoupit při výprodejích v outletu Amazing Thailand Grand Sale. Na dovolenou plnou nákupů zvou závěrečné výprodeje v listopadu a prosinci.

Trhy v Bangkoku
* Suan Chatuchak (největší thajský trh): na severním předměstí Bangkoku. Nabízí nejrůznější sortiment v 6 000 stáncích, které jsou seřazeny podle zboží.
* Banglamphu: městská čtvrť s potravinami a oblečením
* Bangrak: na tomto trhu nakupuje mnoho špičkových hotelů čerstvé ovoce, ryby, plody moře a zeleninu. K nabídce patří i oblečení a látky.
* Bo-Be: jeden z nejvýznamnějších textilních trhů s čínským hedvábím.
* Kao: zásobuje čínské obyvatelstvo už přes 200 let náboženskými a dekoračními přesměty.
* Khao-San-Road: batohy, turistická obuv i další výbava pro cestovatele, ale i staré knihy, kazety, oblečení, tašky a ozdoby.
* Nakorn Kasem (Zlodějský trh): leží v čínské čtvrti, kdysi sloužil jako odbytiště kradeného zboží. Dnes se tam prodávají hrnce, pánve, starožitnosti, keramika a nábytek.
* Patpong/Silom: mnoho budek nabízí suvenýry a imitace uměleckých předmětů.
* Pratunam: bludiště plné zastřešených stánků, kde se prodávají hlavně indické látky, potřeby na šití a předměty denní potřeby.
* Sampeng Lane: nachází se v bývalé čtvrti červených světel. Kvalitní látky za rozumné ceny, hračky a domácí potřeby.
* Květinový trh Thewet: v klidné ulici podél kanálu, vašim očím se naskytne barevná nádhera květin a rostlin z celého Thajska.

Když nastane noc, ulice města se zaplní. V noci totiž bývají teploty snesitelnější než během horkých odpolední. To přímo vybízí k tomu, abyste si vychutnali noční život. Jestliže se zajímáte o thajský box, měli byste zhlédnout představení na některém ze stadionů, která téměř každý večer lákají zvědavé diváky. Zatančit si můžete v klubech a barech, kde se pochopitelně i dobře najíte: například v Bed Superclubu, kde se jí vleže, nebo v Thanyingu, který je známý svou thajskou kuchyní. Na mnoha místech se konají také představení klasických thajských tanců.

Geografie: 

Místo

Trh Suan Chatuchak 13° 47' 56.2344" N, 100° 32' 57.2388" E
Location