Jste zde

Domů » Pattaya

Pattaya a aktivity

Thajská Pattaya a golfové hřiště

V okolí letoviska Pattaya narazíte na několik opravdu skvělých 18-jamkových golfových hřišť, mezi ta nejznámější patří Bang Phra Golf Course, Laem Chabang International Country Club, Phoenix and Golf Country Club a Siam Country Club.

Několik z těch luxusnějších hotelů má pro své hosty připraveny vlastní tenisové kurty, v Dusit Resortu hotelu Ambassador City Jomtien si můžete zahrát i squash. Badmintonový areál na Soi 17 je otevřen 24 hodin denně.

V letovisku jsou celkem čtyři bowlingové dráhy mezinárodního standardu: Pattaya Bowl, O.D. Bowl, Jomtien Palm Beach a P.S. Bowl.

V místním Fitness Parku jsou k dispozici různé joggingové trasy a je opravdu docela příjemné proběhnout se podél promenády v Pattayské zátoce.

Na výběr mají také příznivci motokár go-karts, trať o délce 400 a 700 metrů v Kart Speedway, trať v Mini Siamu a 1 100 m dlouhá dráha v K.R. Go-Kart Grand Prix, kde jsou vám motokáry plně k dispozici. Otevřeno je od 9:30 do 18:30 hodin, jak pro profesionální, tak i pro amatérské jezdce.

Mezinárodní okruh Bira u 14. kilometru dálnice č. 7 pravidelně pořádá mezinárodní automobilové a motocyklové závody, kde mohou vyznavači rychlosti řídit své vlastní motorky nebo auta denně na náročné trati.

Klimatizovaná střelnice pro střílení z ručních palných zbraní a z pušky se nachází u ulice Tiffanys, Pattava 2 Road.

Jízdy na koni si můžete dosytosti užít v jezdeckém centru u 11. kilometru dálnice č. 7 v blízkosti mezinárodního motoristického okruhu Bira, v Jojo Horse Riding u hotelu Marina Inn a v zařízení Horseshoe Point Resort, který se nachází 10 km od města.

Nejlepší možnosti k surfování jsou na pláži Jomtien Beach, kde pořádají také lekce pro úplné začátečníky. Období mezi říjnem a červnem je pak tím nejlepším časem s ideálním počasím a povětrnostními podmínkami pro provozování tohoto oblíbeného sportu.

Celý rok je možno se ve vodách kolem Pattayi oddávat jachtařskému sportu. Nejoblíbenějšími půjčovnami jachet jsou zařízení Lasers, Prindles a Hobie Cats.

Nejoblíbenějšími oblastmi pro vodní lyžování jsou jižní a severní úseky pláží Jomtien Beach a Ro Lan. Vodní lyžování na sladké vodě je pak k dispozici u Lakeland Cabel Waterski, u 150,5. kilometru Sukhumské dálnice.

Mnoho turistických společností organizuje rybářské výlety do vod kolem Manwichai, Rinu a Khramských ostrovů. Velice oblíbený je lov marlinů, královských makrel a barakud.

Potápění a šnorchlování jsou v oblasti ostrovů kolem Pattayi velmi populární. Je zde otevřeno několik specializovaných potápěčských obchodů a začátečník tady může i absolvovat kurzy potápění, kdy obdrží certifikát PADI, jenž mu posléze umožní potápět se i na otevřeném moři.

Geografie: 

Místo

Siam Country Club, Pattaya 12° 54' 32.6376" N, 101° 0' 32.5476" E
Location