Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Thajsko a zábava

Thajsko - noční Bangkok
Autor: E. D. Pesik

Město Bangkok je nepochybně centrem thajského nočního života. Návštěvníci stojí před těžkou volbou – mají na výběr od jednoduchých hospůdek až po stylové mega diskotéky. Každý si zde pro sebe najde vhodné místo pro tanec nebo posezení v klubu či v baru. "One night" je bangkokský pojem, který označuje bohatý noční život.

diskotéky "Nasa Spacedome" vzlétá například denně o půlnoci kosmická loď, v "Round Midnight" sázejí na živou muziku a v parku "Rose Garden" se zase pořádají tradiční thajská představení jako např. tance nebo thai–box. Na diskotéce "Narcissus" se lidé setkávají k oslavám, flirtování a také k tomu, aby prostě jen byli viděni.

Také ve velkých letoviscích se rozvinula infrastruktura s živou kulturní scénu, například v místech Chiang Mai, Pattaya, Ko Samui nebo Phuket. Noční život je zde pojat v západním stylu s mnoha diskotékami, hospodami, kluby nebo koktejlovými bary. Je zde také velký výběr restaurací různých národů. Ty nejlahodnější dobroty thajské kuchyně za příznivé ceny člověk ale dostane v malých zařízeních s vařeným jídlem na krajích ulic. Návštěva thajské gurmánské restaurace pak patří ke kulinářským vrcholům dovolené.

Vyznavači nočního života najdou na thajském ostrově Phuket všechny druhy noční zábavy – od restaurací na pláži s nočním posezením při svíčkách až po go-go bary.
Pláže západního pobřeží ostrova nabízejí velký výběr restaurací, hospod a klubů. Nejvíce se jich nachází na pláži Patong Beach.

V zázemí této tropické pláže vzniklo během několika málo let jedno z největších zábavních center Thajska s bary, diskotékami a restauracemi všeho druhu, které přinášejí zajímavé splynutí různých kultur. Setkává se zde např. severothajský folklór s americkým hudebním žánrem country – často tak dochází k opravdu výjimečným hudebním zážitkům.

Západní pobřeží má co nabídnout i těm návštěvníkům, kteří si večer chtějí užít v klidu. Vždy je zde nějaké místo pro romantický odpočinek nebo povídání si v příjemném baru.
Nesmíme zapomenout na výjimečné zážitky, které si návštěvníci odnesou např. z multimediálního kulturního komplexu Laguna Shopping na pláži Bang Tao Beach, z kabaretu Simon Cabaret na Patong Beach nebo z pestrých vystoupení v zábavním parku FantaSea. Výsledkem je povyražení a zábava na nejvyšší úrovni.