Jste zde

Domů » Bangkok

Bangkok a Vimanmek Mansion

Bangkok s rezidencí Vimanmek Mansion
Autor: iaminthailand

V thajské metropoli Bangkok můžete navštívit palác Vimanmek Mansion (Nebeská rezidence), který je největší budovou na světě z pozlaceného týkového dřeva. Byla postavena v roce 1901 králem Chulalongkornem Velikým (Rama V.), jako královská rezidence, najdete ji hned za budovou Národního shromáždění.

K zařízení 3-patrového paláce patří 81 pokoji, různé sály a předsálí. Palác byl kompletně zrestaurován za vlády královny Sirikit a dnes jsou zde umístěny drahocenné poklady a sbírky královských memorabilií z konce 19. a začátku 20. století.

Trůnní sál Abhisek Dusitl, 1-patrová budova z týkového dřeva, postavená za krále Ramy V., se nachází ve východním křídle Ze sálu je dnes první thajské muzeum uměleckých řemesel, ve kterém Její Veličenstvo královna shromažďuje mistrovská díla řemesel, vyrobená členy její nadace.

V muzeu najdou návštěvníci řemeslnické výrobky, jako jsou emaily, thajské hedvábí unikátního designu a výrobky ze slámy "liphao" - jako například nádherné podnosy a krásné kabelky ozdobené šperky různých tvarů, třeba v podobě zeleného brouka.
Nedaleko od vchodu do Vimanmeku se nachází královské muzeum kočárů s přímo jedinečnými ukázkami starých kočárů tažených koňmi.

Vimanmek Mansion je otevřen denně od 9,00 hod. do 16,00 hodin a vstupné je 100 bahtů. Každý den zde pořádají v 10.30 a ve 14.00 hodin tradiční thajské taneční představení. Pro návštěvníky, kteří si předtím zakoupili vstupenku do Grand Palace, je vstup zdarma. Je vyžadován decentní a vhodný oděv, dlouhé kalhoty a rukávy.

Geografie: