Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Khao Lak

Část národního parku Khao Sok

Khao Lak je přímořské letovisko v Thajsku, které se nachází v části Takua Pa provincie Phang Nga. Nachází se přibližně 60 km severně od ostrova Phuket, podél silnice Phetkasem Road, jedné ze čtyř hlavních silnic v Thajsku.
To, co odlišuje Khao Lak od sousedních turistických destinací jako například Phuket, jsou jeho klidná až osamocená místa na pobřeží, zábava pro celé rodiny s dětmi a zákaz staveb s výškou větší než kokosové palmy.

Od té doby, co byl tento thajský ostrov na Vánoce roku 2004 zničen vlnou tsunami, zná tento turistický region řada lidí. Škody, které přírodní katastrofa způsobila, však dnes jsou z velké míry odstraněny. Mnohé pláže jsou dokonce čistější než dříve. Pohromu připomíná pouze malé Muzeum tsunami.

70 km severně od Phuketu se rozprostírá desetikilometrová pláž, která se skládá z několika propojených pláží. Tam můžete strávit dovolenou na klidných plážích a v sousedství dešťových pralesů.
Většina hustého pralesu na ostrově patří ke stejnojmennému národnímu parku. Na plážích se občas objeví i jeho zvířecí obyvatelé, většinou to jsou zvědavé opice.

Určitě se vydejte na výlet do 1,5 hodiny vzdáleného národního parku Khao Sok, který rozhodně stojí za návštěvu. Při pěších túrách spatříte jeskyně s krápníky, osvěžující vodopády a zurčící potůčky.
Malé letovisko je také populárním výchozím bodem pro potápěčské výlety na ostrovy Mu Ko Similan nebo Surin.

Kolem letoviska jsou krásné pláže, ovšem koupání v monzunovém období tu není možné. I ty nejlepší plavce může silný proud "vyvrhnout" zpátky na souš.
Ti, co hledají trochu vzruchu a noční život, mohou vyrazit autobusem nebo taxíkem do blízkého Phuketu. Ačkoli jsou v Khao Laku nějaké ty lokály, kavárny a občerstvení, bary nebo noční kluby tu stěží najdete.

Khao Lak - pláž
Autor: Stan
Khao Lak - pláž
Autor: Inchka

Místo

Khao Lak 8° 43' 8.2668" N, 98° 14' 8.1096" E
Location