Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Ko Samui - obecné informace

Ko Samui - obecné informace

Thajský ostrov Ko Samui na vás zapůsobí jako sen z románové robinzonády: jemné písečné pláže, kokosové palmy, bambusové domky, rybářské loďky na jemných vlnách a krevety grilované na dřevěném uhlí. Ko Samui okouzlí návštěvníky pouhou lehkostí svého bytí.

Tento ostrov v Thajském zálivu, který je z poloviny tak velký jako Ibiza, přináší návštěvníkům ihned pocit blízkosti ráje. Nádherné písečné pláže – zlatožluté barvy na severu nebo sněhově bílé na jihu – zvou k dlouhým procházkám. Jemné vlny teplého moře omývají bosé nohy. Květy ibišků a bougainvilleí soutěží o nejohnivější červenou nebo nejsytější fialovou barvu. Celý ostrov je porostlý palmovými lesy, mezi kterými se schovávají jak tradiční vesnice místních obyvatel, tak i elegantní prázdninové domky.

Nejvíce živo je na pláži Chaweng Beach na východním pobřeží. Zde se setkávají zájemci o surfování, nakupování a o vše, co je spojené s prázdninami. Všude je cítit spontánní a uvoněná nálada. Každý večer se návštěvníci pláže mohou setkávat v útulné venkovní restauraci s osvětlením, květinovou výzdobou a pochutnávat si na grilovaných dobrotách. Největší obcí je Nathon (Na Thon), která má asi 4000 obyvatel. Další obyvatelé ostrova obývají asi třicet dalších vesnic. Celkem zde žije kolem 50 tisíc obyvatel.

Ko Samui - obecné informace