Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Ko Samui a zajímavosti, 1. část

Thajský ostrov Ko Samui s vodopádem Na Muang
Autor: Olga Oslina

Hin Ta a Hin Yai
Lidově jsou tyto útvary známy jako "Skalní dědeček a babička", podle poměrně neobvyklého tvaru těchto skalních formací, které připomínají lidské genitálie. Tyčí se na jižním konci pláže Lamai Beach a patří k nejvíce fotografovaným zajímavostem na ostrově Ko Samui.

Vodopád Na Muang
Tento velkolepý vodopád vrhá svou vodu přes dva stupně a nachází se v blízkosti silnice. Jeho první kaskáda pádu z 20-metrové výšky do malého bazénku je přímo ideálním místem k malému ochlazení. Strmá boční cesta vede k horní úrovni, která nabízí ještě nádherný výhled do okolí. Nabízejí tu také turistům možnost výletu na slonovi.

Na Thon
Podél západního pobřeží se rozkládá hlavní město, které je současně i hlavním přístavem ostrova. Zde neustále plyne proud turistů, kteří přijíždějí a odjíždějí. Tady jste na tom správném místě, kde si můžete zakoupit plážové vybavení, prodloužit si víza nebo se jen tak dívat z některé pouliční kavárny na shon v přístavu.

Samui Butterfly Garden
Tento přírodní park na mírném svahu v jihovýchodním cípu ostrova je domovem bohaté palety barevných a vzácných květin, na kterých skotačí stovky motýlů – je to vskutku nádherný pohled pod ochranou velkých sítí. Kromě toho tady můžeme obdivovat i sbírky různého hmyzu a včelí úly.

Thajská pláž Lamai Beach a skalní útvar Hin Ta