Jste zde

Domů » Bangkok

Navštivte město Bangkok

Thajsko - Bangkok
Autor: MikeBehnken

Thajská metropole Bangkok má opravdu mnoho tváří: světové město, rychle se rozvíjející město, královské město, město chrámů nebo milionové město. Ne všechny tváře jsou ale krásné, třpytivé a honosné, celkem jistě jsou ale fascinující a přitažlivé.

Člověk zde potká vedle zcela holohlavého žebrajícího mnicha v oranžové róbě burzovního makléře s mobilem v ruce a v obleku šitém na míru. Na každém rohu jsou cítit přitažlivé vůně místní kuchyně. Při pohledu na královský chrám Wat Phra Keo zůstávají návštěvníci stát v němém úžasu a obdivují kreativitu a tvůrčí práci stavitelů. V těchto chvílích a ještě v mnoha dalších si zde člověk uvědomí jedinečné kouzlo města s jeho barvami a kontrasty.

Asi žádná jiná metropole v jižní Asii nezažila v posledních letech tak razantní vývoj. Lidé do hlavního města stále proudí z thajských provincií, ve snaze získat zde práci, peníze i štěstí - prostě zářivou budoucnost.

V současnosti zde žije asi 8 miliónů obyvatel a k tomu každoročně přibyde asi 7 miliónů turistů. Ti všichni pak tvoří pestrou směsici kultur, životních filosofií, snů, zájmů a přání. Jejich naplnění čeká někde mezi buddhismem a domky pro duchy, plovoucími trhy a nákupními centry.
Vítejte v Bangkoku.

Geografie: