Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Ostrov Ko Samui

Thajsko - ostrov Ko Samui
Autor: Olga Oslina

Se svojí rozlohou 247 km2 je Ko Samui třetím největším ostrovem Thajska. Během posledních deseti let se rozvinul v jednu z vůbec nejpopulárnějších turistických destinací v celé jihovýchodní Asii.

Ko Samui se nachází v chráněné poloze Thajského zálivu a je obklopen dalšími kouzelnými ostrovy jako například Ko Pha Ngan anebo Ko Tao. Asi 80 km směrem na východ se pak nachází na pevnině hlavní město provincie Surat Thani.

Svými jemnými, stíny palem chráněnými písečnými plážemi a vynikajícími, čerstvě ulovenými mořskými plody, stejně jako pulsujícím nočním životem, Samui dozajista okouzlí každého návštěvníka. Zatímco si většina turistů užívá nerušený odpočinek na pláži u zářivě tyrkysového moře, nabízí se vám zde také aktivní dovolená na opravdu mnoho způsobů: potápění a šnorchlování, windsurfing a paragliding, plážový volejbal anebo třeba motoristické sporty ve volném terénu.

Jednou z nejpopulárnějších krajinných atrakcí ostrova je zdejší panoramatická silnice, která láká k 50 km dlouhé okružní jízdě s překrásným výhledem na tamní krásné pláže u severního, východního a západního pobřeží. Silnice vede přes ospalé rybářské vesnice a rozsáhlé háje kokosových palem, kolem nejokázalejšího vodopádu na ostrově a kříží přitom také četné vedlejší silnice, které jsou ideální pro výlety do vnitrozemí.

Mezi další zajímavosti v okolí této panoramatické silnice jsou např. motýlí farma, hadí show, centrum pro výcvik opic a celá řada wellness lázní, kde si lze dát opět do pořádku svoje tělo i mysl.

Na Ko Samui najde většina cestovatelů, kteří touží zejména po klidu, spoustu způsobu, jak zde strávit jeden nebo dva týdny bezstarostné dovolené. Můžete také podniknout výlet ke smaragdově zeleným ostrovům, náležejícím do mořského národního parku Ang Thong, které nabízejí velmi zvláštní variantu tohoto tropického ráje.

Ko Samui - vodopád
Autor: Olga Oslina