Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Ostrov Phuket

Ostrov Phuket, Thajsko

Thajský ostrov Phuket – to je nádherný ráj se staletými dějinami. Číňané, kolonialisté nebo příznivci hnutí hippie – ti všichni sem byli přilákáni čarovnou krásou ostrova. V současnosti si sem tuto tropicky barevnou krásu ostrovního světa přijíždějí vychutnávat turisté z celého světa.

Andamanské moře je u pobřeží průzračné, mořské korály rostou částečně i na mělčině. Obyvatelé ostrova se vyznačují pro ně typickou mírností, dobromyslností a radostí ze života. Thajsku se zcela jistě ne náhodou říká také "Země úsměvů". Při návštěvě ostrova můžete narazit také na mnichy v oranžových hábitech.

Ostrov si každého návštěvníka získá krajinnou rozmanitostí a krásou – od bizarních vápencových útvarů na okolních ostrovech přes jemné písečné pláže až po romantické západy slunce. Ostrov Phuket má za sebou různé koloniální fáze. Jejich svědky jsou například budovy v největším stejnojmenném městě ostrova, které vytvářejí zajímavý kontrast k životu na pláži.
Mnoho návštěvníků ostrova Phuket by mohlo vyprávět o tom, jak těžké je tento ostrovní ráj opouštět i když je to třeba jen několikahodinový výlet.

Ostrov Phuket, Thajsko