Jste zde

Domů » Pattaya

Pattaya

Thajsko a Pattaya
Autor: anaktaro

Pattaya je mezinárodně známé letovisko ve východní části centrálního Thajska. Žije zde kolem 100 tisíc obyvatel. Město leží na východním pobřeží Thajského zálivu, asi 160 km jihovýchodně od hlavního města Bangkok. Rozkládá se v délce 15 km podél pobřeží, v obrovské zátoce, s dlouhou a přímo majestátně vyhlížející pláží.

Ještě v 60. letech 20. století byla město ospalou rybářskou osadou, ale dnes vypadá úplně jinak. Nejznámější asijské letovisko každoročně navštíví tři miliony turistů. Město je přitahuje krásnými bílými plážemi, pestrými nočním životem i širokou nabídkou sportů a jiných aktivit, ale také památkami.

Nejoblíbenější pláží je 14 km dlouhá Jomtien Beach, v centru města leží Pattaya Beach. Nabídka vodních sportů je tu vůbec nejlepší v celém Thajsku. Můžete se potápět, surfovat, šnorchlovat, jezdit na člunu a věnovat se mnoha jiným aktivitám, třeba na oblíbené pláži Ta Waen Beach. V Bang Sare navíc nabízejí výlety spojené s rybařením.

Pattaya nabízí vyžití opravdu pro každého. V okolí najdete nejen několik golfových hřišť, ale i tygří park, mořské akvárium, opičí školu a botanickou zahradu. Pokud v tomto letovisku trávíte dovolenou, měli byste se vypravit do parku Mini-Siam, v němž spatříte zmenšeniny thajských chrámů. Folklórní představení, na příklad thajské tance, můžete vidět v podniku Nong Nooch Village.

Malé i velké návštěvníky jistě potěší návštěva sloní vesničky, ve které šedí tlustokožci při mnoha uměleckých kouscích dokazují svou obratnost. Nabízí i balíček služeb, jehož součástí je jízda na slonovi a jízda na voru.
Pokud si chcete odpočinout od městského shonu, naplánujte si výlet na korálový ostrov Ko Lan.

Geografie: