Jste zde

Domů » Pattaya

Pattaya a zajímavosti, 1. část

Thajský kopec Khao Phra Bat a výhled na město Pattaya

Khao Phra Bat

Na malý kopec Khao Pattaya (či také Khao Phra Bat) můžete vyjet po asfaltové silnici, pak se vám nabídne panoramatický výhled na město Pattaya a na celý Pattayský záliv.

Kopec byl také rozšířen a v současné době je isídlem námořní radiostanice Sor Tor Ror, a je tady socha Kromluangchumphona, známého jako otce královského thajského námořnictva. Svatyně na vrcholu kopce pak představuje samotného Buddhu.

Parčík Suan Chaloemphrakiat u silnice Phra Tamnak Road na úpatí kopce Khao Phra Bat byl vybudován jako vzpomínka na 60. narozeniny Jeho Veličenstva krále 5. prosince 1988. V zahradách kvete celá řada rostlin, jsou zde trasy pro jogging a také různá zařízení ke cvičení.

Krokodýlí farma

Kamenný tisíciletý park a Pattayská krokodýlí farma jsou oblíbenou destinací pro Thajce i pro zahraniční návštěvníky. Zahrnuje skalky a botanickou zahradu se vzácnými rostlinami a přímo nádherné okolí.

Velice zajímavé jsou tamní, více než jeden milión let staré, zkamenělé rostliny, 200 let staré bonsaje, vypěstované v thajském stylu, miniaturní koně, pštrosi, bazény s krokodýly a sbírka vzácných zvířat, jako např. medvědů - albínů.

Společné chovy krokodýlů, předvádění různých kouzel a zvířat pak představují další atrakce tohoto zajímavého místa. Otevřeno mají denně od 8:00 do 17:00 hodin. Předvádění krokodýlů je většinou na programu od 11:00 do 17:00 hodin.

Mini Siam

Miniaturní město Mini Siam se nachází na levé straně Sukhumvitské silnice u kilometru 143, ještě dříve, než se dostanete do centra města Pattaye.

Spatříte tady zmenšené modely, které představují Thajsko v měřítku 1:25 a ukazují vám zajímavá místa pro bohoslužby, starověké pozůstatky a známé památky nejen z Thajska, ale i ze zahraničí. Otevřeno je denně od 7:00 do 22:00 hodin.

Sloní vesnice

Farma se slony předvádí zájemcům pracovní život slonů a jejich mahautů. Objevíte ho u Phonpraphanimitské silnice, která odbočuje na kilometru 145 z dálnice č. III. Denně zde sloni předvádějí pracovní zapojení, zejména do lesního hospodářství, uvidíte je také při hrách a sloni vám též předvedou velkou vojenskou přehlídku.

Umělecké muzeum

V uměleckém muzeu lahví u Soi Sari, na 145. kilometru dálnice č. III., si můžete prohlédnout umění skleněných lahvích. Vystavené exponáty jsou dílem nizozemského sochaře Petra Bedelaise, který vytvořil různě složité práce, jež pak umístil do různě tvarovaných skleněných lahví. Otevřeno je tu denně v době od 9:00 do 20:00 hodin.

Zábavní park

Zábavní park v Jomtienu přitahuje návštěvníky velkým vodním parkem s obří skluzavkou, jedním, až "do nebe" se tyčícím basketbalovým košem a dalšími zábavnými aktivitami. Otáčející se restaurace ve věži nabízí široký výhled na okolí.

Svatyně pravdy

Opravdu gigantickou architektonickou stavbu Sanctuary Of Truth (Svatyně pravdy) na pobřeží v Laem Ratchawetu u silnice Klua Road v severní Pattayi začal stavět milionář Lek Viriyaphant, zakladatel a objevitel starověkého města v Samut Prakanu.

Se stavbou se začalo v roce 1981, a přestože stále ještě není dokončená, už nyní dosahuje skutečně ohromné velikosti. Je postavena výhradně z teakového dřeva a obsahuje některé vynikající řezbářské práce a architekturou, pocházející z představ, že lidská civilizace byla vytvořena a živena náboženskými a filozofickými pravdami. Otevřeno je denně od 9:00 do 18:00 hodin.

Mini Siam - jeden z exponátů
Geografie: 

Místo

Sanctuary Of Truth, Pattaya 12° 58' 21.7884" N, 100° 53' 22.9272" E
Location