Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Phuket a pláže

Thajská pláž Nai Yang Beach na Phuketu

Katalogy pobytových zájezdů většinou odpovídají turistům na dvě otázky: Jaká pláž je nejdelší? A jaká je nejhezčí? V případě thajského ostrova Phuket lze na první dotaz odpovědět: Mai Khao Beach. Pláž plná zlatého písku, poblíž národního parku Nai Yang, se však pro plavání moc nehodí.

Za nejkrásnější pláž je ale považována Nai Harn Beach na jihozápadě ostrova, a to hlavně díky své poloze mezi horami, poblíž malého vnitřního moře. Navíc je výborná na plavání. Pláž se také proslavila po celém světě díky každoročně pořádanému závodu Kings Cup Regatta, který je největší v Asii.

Pláž Nai Yang Beach je součástí národního parku Nai Yang. Najdete tady jen dva velké hotely, ale k ubytování si můžete pronajmout i doškovou chatu nebo bungalov v pěkném prostředí. V zátoce Pansea Bay se naopak můžete ubytovat v komplexech bungalovů Pan Sea a Amanpuri. Pláž Surin Beach, která leží poblíž golfového hřiště, je vhodná pouze pro dobré plavce, velká hloubka je už pár metrů od břehu.

Kamala Beach je opuštěná pláž na mysu Sing. Velmi hezká pláž Karon Noi vás zase určitě okouzlí bílým pískem. Velmi živá je pláž Patong Beach, která je vybavena restauracemi, bary, velkými hotely, diskotékami, obchody a centry vodních sportů. Karon Beach je ideální pro milovníky sluníčka, obklopuje ji velká laguna. K nejkrásnějším plážím ostrova patří Kata Beach, kterou od Karon Beach odděluje pouze jediný útes.

Zamilované páry přitahuje na Phuketu Laem Prom Thep (dříve Laem Jao = Mys bohů), neboť na ní mohou pozorovat nádherné západy slunce. Rawai Beach je ideální pro rodiny s dětmi. Chalong Beach zase nabízí ubytování pro každou peněženku. Zátoky Freedom Bay a Emerald Bay jsou velmi hezké, ale nacházejí se na dost odlehlých místech. Jsou tedy hůře dostupné.

Místo

Pláž Nai Yang Beach 8° 5' 25.98" N, 98° 17' 54.3984" E
Location