Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Phuket a pláže, 1. část

Thajská pláž Kamala, Phuket
Autor: whl.travel

Téměř všechny pláže na thajském ostrově Phuket leží na jeho východní straně. Tou nejnavštěvovanější pláží je asi Patong. Je zde také největší nabídka ubytování, restaurací, barů, nakupování a nejrůznějších zábavních aktivit. O něco klidnější jsou pláže Karon Beach a Kata. Ale i zde na vás čeká kvalitní turistická infrastruktura.

Na některých plážích (Kata, Karon, Hat Nai Harn, Laem Singh) se při změně fáze měsíce nebo při špatném počasí vyskytují překvapivé proudy, které mohou znepříjemnit život i velmi dobrým plavcům. Proto je dobré dávat pozor na varovné vlajky na plážích.

Zelená znamená, že se můžete koupat bez problémů, žlutá nebo oranžová barva znamená opatrnost a červená vlajka značí zákaz vstupu do moře. Na většině pláží dohlíží na bezpečnost záchranáři.

Kamala Beach

Tato pěkná pláž se velmi pomalu svažuje do moře. Člověk musí ujít pěkných pár metrů, než mu voda sahá aspoň do pasu. Písek je světlý a jemný a výborně se hodí pro děti ke stavbě hradů. Je zde také spousta místa pro míčové a jiné hry.

Mimo sezónu je zde opravdu klid a vaši nejbližší sousedi budou nejspíš několik desítek metrů daleko od vás. V hlavní sezóně je tu, především díky nově postaveným hotelům, o poznání rušněji. Ale přesto určitě nebudete mít pocit stísněnosti.

Karon Beach

Pláž Karon je tři kilometry dlouhá a je tak druhou největší pláží na Phuketu. Je velmi široká a díky dunám a silnici je oddělena od veškerého dění ve městě. Za občerstvením se musí ujít pěkný kousek, protože přechod frekventované silnice se nedoporučuje.

Písek je světlý a jemný, ale moře je na této pláži jen zřídka klidné. Pláž je hojně navštěvovaná jen na několika místech. Na jiných zase zřídka potkáte jiné návštěvníky. Na severní části pláže stojí několik plážových chat a také lehátka, a samozřejmě i mnoho turistů.

Pokud je větrné počasí, vlny v moři jsou velmi pěkné, ale vysoké. Pro děti a neplavce tedy nic vhodného. Při takovém počasí, když současně není vyvěšena zelená vlajka, je dobré zeptat se záchranářů, zda je koupání možné. Karon Beach je v období monzunů velmi často zavřená.

Laem Sing

Pláž Laem Sing se nachází mezi městy Kamala a Surin. Leží asi 80 metrů pod úrovní silnice a je dostupná jen pěšky po strmé cestě, která vede džunglí. Cesta trvá přibližně deset minut. Parkování je za poplatek možné na dvou parkovištích u silnice.

Thajská pláž Karon, Phuket
Autor: whl.travel
Thajská pláž Laem Sing, Phuket
Autor: whl.travel

Místo

Pláž Karon, Phuket 7° 50' 38.94" N, 98° 17' 36.1572" E
Location