Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Phuket a pláže, 2. část

Pláž Laem Singh

Ještě před deseti lety neměla pláž Laem Singh ani žádné jméno. Díky nové silnici, která vede podél severního pobřeží, bohužel ztratila část svého kouzla, protože je teď snadno dostupná pro mnoho turistů.

Písek není úplně bílý a je neuvěřitelně jemný. Člověk má tak pocit, jako by se procházel po obláčcích. U pláže rostou také stromy a celkově se vám naskytne nádherný pohled, který byste si neměli nechat ujít.

Freedom Beach

Ještě nedávno byla i pláž Freedom Beach absolutním rájem s jemným bílým pískem, křišťálově čistou vodou a nádherným klidem. Pláž je dostupná pouze "tuktuk" lodí, kterou si můžete půjčit na ostatních plážích přibližně za 500 Thbt. na den.

V hlavní sezóně sem ale připlouvá většinou 30 až 40 těchto lodí a pláž je pak velmi nepříjemně přeplněná. Mimo sezónu je zde ale o mnoho příjemněji.

Především milovníci potápění a šnorchlování si zde přijdou na své. Díky bílému písku a čistému moři je pod vodou viditelnost až 30 metrů. Na pravé i levé straně zálivu jsou pěkné útesy, které můžete hodiny prozkoumávat. Občerstvení je zde také k dispozici, ale na thajské poměry není cenově výhodné ani kvalitní.

Pláž Kata

Pláž Kata je rozdělena na dvě části, a to na větší Kata Yai a na menší Kata Noi, která se nachází přímo u hotelu Kata Thani. Na obou plážích je krásný jemný a bílý písek a moře je čisté. Kdo má rád šnorchlování, může si vypůjčit tuktuk loď a vydat se na nedaleký ostrůvek Koh Puh.

Městečko Kata je celkem chaoticky uspořádané. Najdete zde hotelové komplexy, obchody, bary i restaurace. Ale tento zdánlivý zmatek a podniky plné fantazie dělají z tohoto místa pěkný nevšední zážitek.

V centru se nachází minigolf Dino park, kromě něj tady najdete také restauraci a bláznivý pouliční bar. Místní ulice jsou velmi úzké a doprava je zde stále hustší. Proto se vyplatí dávat při procházkách městem dobrý pozor.

V období mezi březnem a listopadem je to zde velmi pěkné, ale také trochu nebezpečné. U vstupu do vody jsou velké kameny a při větším vlnobití je dobré si od nich hlídat bezpečný odstup.

Jestli jsou někde na ostrově Phuket při změnách fáze měsíce opravdové vlny, je to právě tady. Takové vlny se určitě postarají o zábavu a adrenalin, ale člověk by je určitě neměl podceňovat.

Pláž Freedom beach

Místo

Pláž Kata Noi, Phuket 7° 49' 19.6104" N, 98° 17' 47.7528" E
Location