Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Phuket a události

Závod King's Cup Regatta

Vegetariánský festival

Na první den devátého lunárního měsíce, který zpravidla připadá na říjen, ostrované čínského původu požívají plných devět dní pouze vegetariánskou stravu, aby se "vnitřně očistili“ a po celý příští rok byli fit. K vidění tu jsou rozličné okultní výkony, jako je chůze v ohni a stoupání po žebřících s příčkami ostrými jako nože.

King's Cup Regatta

Vždy na počátku prosince pořádá Royal Yacht Club z pláže Nai Han Beach přímo u moře mezi městem Phuket a ostrovem Phi Phi mezinárodní regatu. Účastníci jsou zejména jachtaři ze sousedních zemí, kterří bujují o královský pohár.

Phuket Triatlon

1,8 km plavání, 55 km cyklistiky a 12 km běhu – tento triatlon přiláká každý rok v říjnu a v listopadu řadu sportovců světové třídy z celého světa. Ti nejlepší se totiž mohou odtud kvalifikovat na prestižní soutěž Hawaii Ironman.

Svátek Thepkasattri a Thao Sisunthon

Tento festival se pořádá každoročně 13. března. Připomíná dvě místní hrdinky z 18. století, jenž se postavily do čela obyvatel Thalangu, aby vypudily nájezdníky z Barmy.

Seafood Festival

Tento festival se koná obvykle v květnu a je věnován velmi známým mořským plodům Phuketu. K atrakcím také patří "přehlídka mořského cestovního ruchu“ s mnoha stánky s rybami a s plody moře, s ochutnávkou místní kuchyně a s různými kulturními vystoupeními.

Loi Ruea Chao Le Tradition

Uprostřed 6. a 11. lunárního měsíce slaví Chao Le ("mořští cikáni") své starobylé obřady. V rámci těchto oslav pokládají modely člunů na vodu a nechávají je volně plout po vlnách. Tento symbolický akt má vyhnat zlo.

Phuket Travel Fair

Tento svátek se slavil v Patongu poprvé v roce 1985 u příležitosti slavnostního zahájení turistické sezóny. Festival začíná 1. listopadu a nabízí celou řadu pestrých a zajímavých aktivit, jako např. obřad "Merit-making", soutěže ve vodních sportech a také volbu "Miss Visitor".

Místo

Royal Phuket Yacht Club 7° 46' 41.6172" N, 98° 18' 12.8304" E
Location