Jste zde

Domů » Thajské ostrovy

Pláž Maenam

Pláž Maenam

Na severozápadě thajského ostrova Ko Samui, stranou od turistického ruchu, se nachází velmi klidná pláž Maenam Beach. Je ideální pro romantiky, kteří nechtějí být ničím rušeni. Jsou tu velmi dobré podmínky pro plavání, na některých místech pláž totiž velmi rychle klesá do moře a proto by měly rodiče na své ratolesti dávat dobrý pozor. Pro děti je ideální střední a západní část pláže, kde není přístup do vody tak strmý. Písek je o něco hrubší a tmavší než na plážích na východě.

Pláž s většinou azurově modrou vodou je ideální pro šnorchlování u nedalekého korálového útesu, jsou zde k dispozici školy pro potápění a kitování. Pro surfování jsou zde nejlepší podmínky v období od listopadu do prosince. Vedle pláže najdete také 18-jamkové golfové hřiště Santiburi s nádherným výhledem na moře.

Pláž je přibližně 4,5 km dlouhá. Mezi kokosovými palmami na okraji pláže stojí malé idylické bungalovy a hotely, a také několik restaurací. Noční zábavu nebo možnost nákupů zde určitě nenajdete. Maenam je totiž nejvíce nedotčenou pláží turistickým ruchem na ostrově. Za nákupy se budete muset vydat do hlavního města ostrova Nathon nebo k pláži Chaweng, která je odsud vzdálená asi 20 minut.
Nedaleko pláže se nachází malá rybářská vesnice se starými dřevěnými domy.

Pláž Maenam