Jste zde

Domů » Potápění

Potápění v Thajsku, 1. část

Thajsko - podmořský život
Autor: Reijs-Hutten

Moře kolem země Thajsko se společně s pobřežní krajinou a s více než 500 ostrovy Indo-Pacifického regionu rozkládají na ploše o velikosti cca 402 tisíc km2. Leží na rozhraní Tichého oceánu, který je největším oceánem planety, a Indického oceánu, který je zase nejmenším a nejtajemnějším oceánem.

Zde dochází k setkávání fauny obou oceánů a díky některým velkým proudům světa se odtud dostávají do oceánu částečky z bujných tropický deštných lesů Asie, které jsou velmi bohaté na živiny. Díky této skutečnosti vykazuje Indo-Pacifický region celosvětově největší rozmanitost oceánského světa. V srdci tohoto regionu leží Tha-le Thai.

Vydejte se do hloubek tohoto podmořského světa, do světa korálových útesů, který je nejstarším a nejrozmanitějším ekosystémem, který byl kdy na naší planetě objeven: svět korálových útesů v Tha-le Thai.

Název Tha-le se dá přeložit jako "velká otevřená oblast slané vody". V hloubkách se ale nacházejí obrovské oblasti s bohatým životem. Panují zde ideální životní podmínky s teplotou od 24 do 28 °C se stálým přísunem minerálů a živin z pevniny, které dávají této oblasti velmi speciální charakter, který jinde nenajdete.

Thajsko - perutýn
Autor: Reijs-Hutten
Thajsko - podmořský svět
Autor: Reijs-Hutten