Jste zde

Domů » Potápění

Potápění v Thajsku, 2. část

Thajský podmořský svět
Autor: Reijs-Hutten

Nabízíme vám několik důvodů, proč musíte Tha-le Thai navštívit. Kolem země Thajsko se nachází 20% korálů z celého světa a je možné zde pozorovat asi 800 různých druhů korálů. Oblast je jedním z mála míst na světě, kde můžete natrefit na žraloka obrovského nebo na rejnoka. Je možné sem cestovat po celý rok – je nutné si ale podle ročního období zvolit správný cíl, abyste se vyhnuli monzunům, které se vyskytují v různých regionech v různou dobu.

Thajské pobřeží se může pyšnit celosvětově známými turistickými centry jako je např. Pattaya, Ko Samui, Phuket nebo Krabi. Nabídka zahrnuje všechny cenové kategorie zážitků, od úplně jednoduchých až po ty nejluxusnější – zcela podle přání zákazníka.

Tha-le Thai je relativně malé území, přesuny v tomto regionu jsou proto časově nenáročné. Asi dvě a půl hodiny – to je doba, za kterou se dostanete z ostrova Phuket do jedné z nejkrásnějších potápěčských oblastí světa. V Thajsku se začal potápěčský turismus rozvíjet již před 30 lety. Díky dlouholeté zkušenosti v této oblasti a ostré mezinárodní konkurenci se postupně dosáhlo velmi vysokých standardů kvality služeb v této oblasti.

Bezpečnost zákazníků je vždy na prvním místě. Správa národního parku a poskytovatelé potápěčských služeb se proto dohodli na vytvoření husté sítě, která zabezpečí poskytování speciálně vysoké bezpečnosti při potápění. V případě, že by i přes tato opatření došlo k nějakému úrazu, může být postižený i z těch nejodlehlejších potápěčských oblastí oceánu dopraven během 3 až 4 hodin do nemocnice, která se specializuje na nehody z potápění.

Zachování přirozeného prostředí je zde prioritou. Hustá síť 26 mořských národních parků a více než 2000 ukotvených bójek se starají v každé potápěčské oblasti o to, aby exkurze návštěvníků podmořskému světu nijak neškodily.
Z Thajska je také snadný přístup k dalším, v blízkosti se nacházejícím destinacím, které jsou vyhledávány pro svůj podmořský svět – např. Mergui Archipel v Myanmaru (Barma).

Thajský podmořský svět
Autor: Reijs-Hutten
Thajské moře a leopardí žralok
Autor: TANAKA Juuyoh